Kokia mėsa sveikesnė: patikrinkite, ar ji yra jūsų racione

Trys mėsos rūšys laikomos vienomis sveikiausių.

Kokia mėsa yra sveikiausia ir kaip ją paruošti / depositphotos.com

Mėsa yra naudinga, bet ne visa mėsa, sako mitybos specialistai. Ir ne visada svarbu jos spalva – raudona ar balta, o tai, kaip ji auginama, kaip ruošiama ir kokiu kiekiu vartojama. Sužinokime, kuri mėsa yra sveikesnė už kitas ir kodėl.

Sveikiausios mėsos rūšys

Mėsa yra gausus baltymų, geležies, cinko ir B grupės vitaminų šaltinis. Tačiau mitybos specialistai įspėja, kad ja nereikėtų piktnaudžiauti – net jei ji yra dietinė. Tarp sveikiausių rūšių ekspertai išskyrė:

Ji neturi konkurentų – buvo pripažinta naudingiausia, nes joje nėra antibiotikų ir hormonų (kaip, pavyzdžiui, kiaulienoje ir jautienoje). Triušienoje taip pat yra daug geležies, cinko, fosforo, B grupės vitaminų, be to, organizmas ją virškina lengviau nei kitų rūšių mėsą, nes joje yra mažai riebalų ir cholesterolio.

Būtent triušieną patariama naudoti vaikų mityboje.

Antroje vietoje – paukštiena, vištiena ir kalakutiena. Joje yra mažiau riebalų nei jautienoje ir kiaulienoje, nors ji taip pat gali padidinti cholesterolio kiekį kraujyje.

Jei galite, rinkitės kalakutieną. Joje mažiau riebalų ir kalorijų bei daugiau baltymų. Be to, kalakutienoje gausu vitamino B3, kuris kontroliuoja cholesterolio kiekį kraujyje.

Trečioje vietoje – aviena. Ji laikoma riebia mėsa, tačiau iš tikrųjų yra turtingas baltymų šaltinis ir joje yra daug kartų mažiau cholesterolio nei jautienoje ir kiaulienoje. Be to, ėrienoje yra kreatino, kuris būtinas raumenų augimui.

Kiek mėsos galite suvalgyti per savaitę

Kiekvienam žmogui rekomendacijos gali būti skirtingos, nes mėsos norma labai priklauso nuo individių organizmo savybių ir sveikatos būklės.

Apskritai kardiologai saugia norma vadina 350-500 g mėsos per savaitę.

Nepamirškite, kad baltymų yra ne tik mėsoje, bet ir augaliniuose produktuose, pavyzdžiui, riešutuose ir ankštinėse daržovėse. Kartu nerekomenduojama jais visiškai pakeisti mėsos.

Kokia mėsa yra sveikiausia

Jei kalbėsime apie gaminimo būdą, sveikiausia mėsa yra virta, kepta, troškinta, bet ne kepta. Jei mėgstate mėsą su plutele, kepkite ją ant grotelių, nes šis būdas daug saugesnis nei kepimas.

Kalbant apie hormonus ir antibiotikus, yra keletas gudrybių, kaip jų atsikratyti. Pavyzdžiui, prieš kepdami mėsą, valandą ją pamirkykite ir nusunkite pirmąjį sultinį.

Anksčiau papasakojome, kuo gali būti pavojingos sudžiūvusios bulvės ir ar iš tikrųjų jas galima valgyti.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla