Rizikuojate: kodėl į arbatą vietoj cukraus nereikėtų dėti medaus

Medus iš tiesų gali būti gera cukraus alternatyva, tačiau tam tikrais atvejais turėtumėte susilaikyti nuo šio pakeitimo.

Ar galima naudoti medų vietoj cukraus – patarimai / depositphotos.com

Norint numesti svorio arba atsisakyti cukraus pakeliui į tinkamą mitybą, kyla klausimas, kuo jį pakeisti. Pati pirmoji alternatyva, kurią dauguma mūsų paminės, yra medus.

Anksčiau pasakojome, ar galima valgyti seną medų, o šiandien pakalbėsime apie tai, ar galima medų naudoti vietoj cukraus.

Ukrainos rinkoje galite rasti beveik bet kokio medaus, nes bitininkystė mūsų šalyje gana išvystyta. Tarp populiariausių yra grikių, akacijų ir liepų medus. gana dažnai šių rūšių medumi bandoma pakeisti cukrų. Taip, ar medus vietoj cukraus tikrai naudingas?

Kas blogiau už medų ar cukrų?

Mitybos specialistai patvirtina, kad medus yra sveika cukraus alternatyva, tačiau yra nisų. Mažai tikėtina, kad svorio numesti naudojant medų vietoj cukraus pavyks. Faktas tas, kad ir meduje, ir cukruje yra greitųjų angliavandenių, todėl jų kaloringumas labai nesiskiria.

Beje, kartais realizuotojai gali kramtomąjį cukrų išduoti kaip medų. Būkite atsargūs ir atidžiau rinkitės šį produktą.

Medus arbatoje ar kepiniuose – ar tai saugu?

Gana dažnai į kepinius vietoj cukraus dedame medaus, o į arbatą – medaus. Ir daugeliui žmonių tai tapo norma. Tačiau ar bet kuriuo atveju cukrų galima pakeisti medumi? Verta suprasti medaus sudėtį.

Natūraliame meduje yra fermentų. Jie gaunami iš gėlių nektaro ir bičių seilių. Būtent dėl šių fermentų medus taip ilgai laikomas, nes jie stabdo bakterijų ir grybelių dauginimąsi. Medaus fermentai gyvi tik tada, kai jis laikomas vėsioje vietoje be tiesioginių saulės spindulių.

Termiškai apdorojant medų fermentai sunaikinami ir vietoj jų atsiranda pavojingas kancerogenas. Šis procesas prasideda jau esant +35 °C temperatūrai. Todėl organizmui saugu vartoti termiškai neapdorotą medų.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla