Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Mitybos specialistai pažymi, kad vyresnėms nei keturiasdešimties metų moterims nereikia laikytis griežtų dietų.
Sulaukus 40 metų, moters organizmas pradeda keistis – sulėtėja medžiagų apykaita, pastebimi hormonų svyravimai, sumažėja energijos kiekis. Šiuo laikotarpiu ypač svarbu peržiūrėti savo mitybos įpročius, kad išsaugotumėte sveikatą, jaunystę ir vidinę harmoniją.
Mitybos specialistai pažymi, kad vyresnėms nei keturiasdešimties metų moterims nereikia laikytis griežtų dietų. Verta tik peržiūrėti savo valgiaraštį, padaryti jį labiau subalansuotą ir sveikesnį, kad palaikytų organizmą pereinamuoju laikotarpiu.
Papasakosime, kokius produktus reikėtų įtraukti į racioną po 40-ies, kad pagerėtų sveikata, hormoninis fonas, odos būklė ir sustiprėtų nervų sistema. Apie tai rašo šaltinis „Konkurentas”.
Ką valgyti moterims po 40-ies: maisto produktai, padedantys išsaugoti figūrą, hormonų pusiausvyrą ir nervus
- Riebios jūrinės žuvys: stiprybės ir proto aiškumo šaltinis. Lašišoje, tunuose ir sardinėse yra omega-3 riebalų rūgščių, kurios mažina uždegimą, palaiko širdies sveikatą ir teigiamai veikia psichoemocinę savijautą. Omega-3 taip pat gerina atmintį ir koncentraciją – tai tikras „mitybos eliksyras” smegenims po 40 metų.
- Tamsiai žalios spalvos daržovės – špinatai, brokoliai, lapiniai kopūstai. Šiuose maisto produktuose gausu magnio, kalcio ir geležies – pagrindinių mineralų, reikalingų stipriems kaulams, geram miegui ir stabiliam hormonų fonui palaikyti. Jie palaiko moters organizmą restruktūrizacijos laikotarpiu, todėl šių daržovių reikėtų vartoti kasdien.
- Avokadai yra hormonų sveikatai naudingas supermaistas. Avokaduose yra sveikų riebalų, kurie padeda kontroliuoti estrogenų kiekį, palaiko odos stangrumą ir suteikia sotumo jausmą nepersivalgant, o tai teigiamai veikia lieknesnę figūrą.
- Uogos: natūrali parama jaunystei. Braškėse, gervuogėse ir mėlynėse yra galinga antioksidantų dalis. Jos padeda kovoti su senėjimo požymiais, stiprina kraujagysles, palaiko regėjimą ir net gerina nuotaiką dėl jose esančių polifenolių kiekio.
- Neskaldyti grūdai suteikia energijos ir gerina virškinimo procesus. Kvinoja, avižos, bulguras ir rudieji ryžiai turi skaidulų, kurios valo žarnyną, mažina blogojo cholesterolio kiekį ir stabilizuoja cukraus kiekį kraujyje. Tai galingas natūralios energijos šaltinis be gliukozės šuolių.
- Riešutai ir sėklos: mikroelementai smegenims ir hormonams. Migdolai, graikiniai, graikiniai, braziliški riešutai – seleno, vitamino E ir riebalų rūgščių lobynas. Jie stiprina nervų sistemą, palaiko skydliaukę ir mažina streso lygį.
- Kiaušiniai yra baltymai, palaikantys raumenis ir smegenis. Šiame nebrangiame maiste yra cholino, baltymų ir vitamino D – medžiagų, kurios labai svarbios raumenų masei, kurią moterys pradeda prarasti su amžiumi, palaikyti, taip pat nervų sistemos sveikatai.
- Linų, šalavijų ir sezamo sėklos. Šiuose mažuose grūduose slypi didžiulė galia: juose yra natūralių fitoestrogenų, padedančių stabilizuoti hormonus, taip pat skaidulų, valančių ir normalizuojančių virškinimą.
- Natūralus jogurtas ir kefyras stiprina imunitetą. Šiuose produktuose yra probiotikų, atkuriančių žarnyno mikroflorą, o tai reiškia, kad jie stiprina imuninę sistemą, gerina emocinę savijautą ir užkerta kelią hormonų veiklos sutrikimams.
- Žalioji arbata suteikia energijos, švelniai stimuliuoja medžiagų apykaitą, padeda valyti organizmą, pasižymi antioksidaciniu poveikiu ir mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką. Puikus būdas pradėti dieną.
Svetainė nėra saugi! Visiems jūsų duomenims gresia pavojus: užpuolikai pasinaudos slaptažodžiais, naršyklės istorija, asmeninėmis nuotraukomis, banko kortelėmis ir kitais asmeniniais duomenimis.