Nuotrauka: iš viešų šaltinių
Receptas labai paprastas, kad su juo galėtų susidoroti net pradedančioji šeimininkė.
Puikus kepinys lengvų ir sveikų pyragų mėgėjams. Pyrago tešlos nereikia ilgai minkyti ir kočioti. Daug šviežių žolelių įdaras puikiai dera su virtais kiaušiniais.
Receptas
Sudėtis:
- kvietiniai miltai – 300 gr;
- kefyras – 400 ml;
- vištų kiaušiniai – 2 vnt;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- sviestas – 100 gr;
- raugas – 1 šaukštelis;
- druskos – 0,5 šaukštelio.
Įdarui:
- špinatai – 300 gr;
- žaliasis svogūnas – 70 g;
- vištų kiaušiniai – 4 vnt;
- sviestas – 20 g;
- maltų juodųjų pipirų;
- druska.
Paruošimas:
- Kiaušinius virkite nuo virimo temperatūros 10 minučių. Atvėsinkite, nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
- Špinatus nuplaukite, pašalinkite kotelius ir supjaustykite plonomis juostelėmis.
- Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite svogūną.
- Įdarui keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite žaliuosius svogūnus ir dvi minutes pakepinkite ant silpnos ugnies, tada sudėkite špinatus, druską ir dar penkias minutes pakepinkite. Leiskite šiek tiek atvėsti, įmuškite kiaušinius, suberkite maltus juoduosius pipirus ir išmaišykite.
- Miltus persijokite su kepimo milteliais.
- Dubenyje įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską, išmaišykite plakikliu, supilkite kefyrą, ištirpintą sviestą, suberkite miltus ir kepimo miltelius ir mentele greitai išminkykite tešlą.
- Kepimo formą ištepkite sviestu ir lengvai pabarstykite miltais. Į formą įdėkite pusę tešlos, ant viršaus paskleiskite įdarą, išlyginkite, užpildykite likusia tešla ir pabarstykite sezamo sėklomis.
- Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Palikite 10 minučių atvėsti ir išimkite į lėkštę.
Svetainė nėra saugi! Visiems jūsų duomenims gresia pavojus: užpuolikai pasinaudos slaptažodžiais, naršyklės istorija, asmeninėmis nuotraukomis, banko kortelėmis ir kitais asmeniniais duomenimis.