Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Kepant bulvės įgauna auksinę plutelę
Norėdami išsaugoti aromatą ir subtilų skonį, kepkite bulves rankovėje sveikas, neluptas, tik gerai nuplaukite.
Iškepusios bulvės įgaus auksinę plutelę. O skoniui sustiprinti įmaišykite česnako ir žolelių.
Receptas
Sudėtis:
- jaunos bulvės 1 kg
- česnakas 3 skiltelės
- alyvuogių aliejaus 3 šaukštai.
- maltos saldžiosios paprikos 1 šaukštelis.
- maltų juodųjų pipirų
- druska
- žolelės (krapai, petražolės)
Paruošimas:
- Bulves kruopščiai nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, kiekvieną bulvę keliose vietose subadykite dantų krapštuku.
- Nulupkite česnaką ir išspauskite jį per presą.
- Žoleles nuplaukite po tekančiu vandeniu ir smulkiai sukapokite.
- Į dubenį supilkite alyvuogių aliejų, sudėkite česnaką, papriką, maltus juoduosius pipirus, druską, išmaišykite, tada sudėkite bulves ir dar kartą gerai išmaišykite. Palikite 10-15 min. pastovėti kambario temperatūroje.
- Sudėkite bulves į kepimo rankovę, sutvirtinkite iš abiejų pusių, viršuje dantų krapštuku padarykite kelias skylutes ir dėkite ant kepimo skardos.
- Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių, tada perpjaukite rankovę, atidarykite ir siųskite atgal į orkaitę 15 minučių, kol taps auksinės spalvos. Paruoštas bulves pabarstykite žolelėmis.
Svetainė nėra saugi! Visiems jūsų duomenims gresia pavojus: užpuolikai pasinaudos slaptažodžiais, naršyklės istorija, asmeninėmis nuotraukomis, banko kortelėmis ir kitais asmeniniais duomenimis.