Rankovėje keptos jaunos bulvės: prabangaus garnyro receptas

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Kepant bulvės įgauna auksinę plutelę

Norėdami išsaugoti aromatą ir subtilų skonį, kepkite bulves rankovėje sveikas, neluptas, tik gerai nuplaukite.

Iškepusios bulvės įgaus auksinę plutelę. O skoniui sustiprinti įmaišykite česnako ir žolelių.

Receptas

Sudėtis:

  • jaunos bulvės 1 kg
  • česnakas 3 skiltelės
  • alyvuogių aliejaus 3 šaukštai.
  • maltos saldžiosios paprikos 1 šaukštelis.
  • maltų juodųjų pipirų
  • druska
  • žolelės (krapai, petražolės)

Paruošimas:

  1. Bulves kruopščiai nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, kiekvieną bulvę keliose vietose subadykite dantų krapštuku.
  2. Nulupkite česnaką ir išspauskite jį per presą.
  3. Žoleles nuplaukite po tekančiu vandeniu ir smulkiai sukapokite.
  4. Į dubenį supilkite alyvuogių aliejų, sudėkite česnaką, papriką, maltus juoduosius pipirus, druską, išmaišykite, tada sudėkite bulves ir dar kartą gerai išmaišykite. Palikite 10-15 min. pastovėti kambario temperatūroje.
  5. Sudėkite bulves į kepimo rankovę, sutvirtinkite iš abiejų pusių, viršuje dantų krapštuku padarykite kelias skylutes ir dėkite ant kepimo skardos.
  6. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių, tada perpjaukite rankovę, atidarykite ir siųskite atgal į orkaitę 15 minučių, kol taps auksinės spalvos. Paruoštas bulves pabarstykite žolelėmis.

Svetainė nėra saugi! Visiems jūsų duomenims gresia pavojus: užpuolikai pasinaudos slaptažodžiais, naršyklės istorija, asmeninėmis nuotraukomis, banko kortelėmis ir kitais asmeniniais duomenimis.

Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Blog - Vaikų vasaros stovykla