Braškės su pistacijų kataifi šokolade: originalus receptas

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Braškės suteikia šviežumo, šokoladas – gilumo, o kataifi pistacijos – tekstūros, kurią norisi kramtyti vėl ir vėl.

Sunku įsivaizduoti geresnį derinį nei sultingos braškės, sodrus šokoladas ir pistacijos. Bet įsivaizduokite: prie šio trio pridedamas traškus rytietiškas kataifi – plonas, beveik voratinklinis pyragas, apkeptas svieste. Taip gimsta desertas, kuris atrodo tarsi iš brangaus restorano, bet pagamintas tiesiog namuose. Šis receptas sulaukė daugybės pagiriamųjų atsiliepimų portale iramsfoodstory, ir ne veltui – braškių ir pistacijų šokoladiniai puodeliai, kurių pagrindą sudaro kataifi, atrodo nuostabiai, o skanauti dar geriau.

Kataifi – tai plona siūlų pavidalo tešla, populiari Rytų virtuvėje, ypač Turkijoje, Graikijoje ir arabų šalyse. Ji dažnai naudojama desertuose su sirupu, riešutais ir varške. Šiame recepte kataifi kepama iki traškios tekstūros, o kartu su pistacijų aliejumi suteikia riešutų skonį ir švelnų kreminį skonį.

Receptas

Sudėtis

Pistacijų kataifi pagrindui

  • Susmulkinta kataifi tešla 2 puodeliai
  • Nesūdytas sviestas 2 šaukštai. l
  • Pistacijų sviestas ⅓ puodelio

Šokolado sluoksniui

  • Pusiau saldaus šokolado drožlės arba smulkintas šokoladas 1 puodelis
  • Kokosų aliejus 1 valgomasis šaukštas

Surinkti

  • Šviežios braškės 2 puodeliai
  • Susmulkintos pistacijos
  • Šviežios mėtos

Paruošimas

  1. Keptuvėje, įkaitintoje ant vidutinės ugnies, ištirpinkite sviestą.
  2. Paskleiskite susmulkintą kataifi tešlą. Kepkite ir maišydami kepkite 5-10 minučių, kol taps auksinės spalvos ir traškūs.
  3. Perkelkite masę į dubenį, atvėsinkite, supilkite pistacijų aliejų ir gerai išmaišykite. Pagrindas paruoštas.
  4. Karščiui atspariame dubenyje sumaišykite šokolado drožles ir kokosų aliejų.
  5. Kaitinkite mikrobangų krosnelėje po 30 sekundžių, kaskart pamaišydami, kol gausite blizgančią masę. Neperkaitinkite.
  6. Paimkite nedidelius skaidrius puodelius arba desertinius puodelius.
  7. Pradėkite nuo sluoksnio braškių, tada dėkite 1-2 šaukštus kataifų su pistacijomis, ant viršaus uždėkite šaukštą šokoladinio padažo.
  8. Sluoksnius kartokite pagal pageidavimą.
  9. Ant viršaus pabaigai užberkite smulkintų pistacijų, kelis lašus šokolado ir, jei norite, mėtų lapelį.
  10. Padėkite desertą į šaldytuvą bent 30 min. Taip skoniai susijungs ir šokoladas šiek tiek sutirštės.
  11. Patiekite atšaldytą. Geriausia per pirmąsias 24 valandas po gaminimo.

Tai ne tik dar vienas saldus receptas. Tai Rytų ir Vakarų, lengvumo ir sodrumo, pažįstamų ir netikėtų dalykų sintezė. Braškės suteikia gaivumo, šokoladas – gilumo, o kataifi pistacijos – tekstūros, kurią norisi kramtyti vėl ir vėl. Įmantrus, greitas, įspūdingas – kaip tik tai, ko reikia, kai norite padaryti įspūdį ar tiesiog pasimėgauti.

Svetainė nėra saugi! Visiems jūsų duomenims gresia pavojus: užpuolikai pasinaudos slaptažodžiais, naršyklės istorija, asmeninėmis nuotraukomis, banko kortelėmis ir kitais asmeniniais duomenimis.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla