Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Derūnai yra ukrainiečių virtuvės klasika, tačiau huculų versija su grybų įdaru ir lydytu sūriu yra naujas malonumo lygis.
Kvapnios, traškios išorėje ir minkštos viduje – huculų stiliaus derunės su gausiu vištienos, grybų ir sūrio įdaru yra ne tik skanus patiekalas, bet ir tikra duoklė Karpatų kulinarinėms tradicijoms.
Šiame patiekale dera paprastumas, ingredientų prieinamumas ir turtingas skonis, kuris gali suteikti komforto jausmą nuo pirmo kąsnio. Kaip visa tai paruošti ir pasinerti į ukrainietiškos virtuvės skonius, pasakojama puslapyje Smachna DOMASHNYA ЇZHA.
Receptas
Sudėtis:
Derūnei
- Bulvės 800 g
- Svogūnas 1 vnt.
- kiaušiniai 2 vnt.
- Miltai 3 šaukštai
- Druska
- Pipirai
- Aliejus
Įdarui
- Grybai 200 g
- Vištienos filė 200 g
- Svogūnas 1 vnt.
- Grietinė 1 valgomasis šaukštas
- Kietasis varškės sūris 100 g
- Žalumynai
- Druska
- Pipirai
Maisto gaminimas
- Grybus, vištieną ir svogūną supjaustykite nedideliais gabalėliais.
- Pakepinkite svogūną, kol apskrus, tada sudėkite grybus ir troškinkite 5-7 min.
- Vištieną kepkite atskirai, kol iškeps.
- Viską sumaišykite keptuvėje, įpilkite grietinės, druskos, pipirų, žolelių. Kelias minutes pašildykite po dangčiu – įdaras paruoštas.
- Bulves sutarkuokite smulkia tarka (arba naudokite virtuvinį kombainą).
- Į bulves iš karto įtarkuokite svogūną – jis neleis bulvėms patamsėti.
- Įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, įberkite druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite – mišinys turi būti vientisas, kaip derūnai.
- Ant įkaitintos keptuvės su trupučiu aliejaus dėkite plonus bulvių tešlos blynelius.
- Kepkite iš abiejų pusių, kol paruduos.
- Ant kiekvieno iškepusio kalakuto dėkite po 1-2 valgomuosius šaukštus faršo, ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio.
- Perkelkite blynus į kepimo skardą arba ugniai atsparią formą.
- Dėkite juos į 200 °C įkaitintą orkaitę 5-7 minutėms, kad sūris išsilydytų ir šiek tiek paruduotų.
Derūnai yra ukrainiečių virtuvės klasika, tačiau huculų versija su grybų įdaru ir lydytu sūriu – tai naujas malonumo lygis. Šis patiekalas puikiai tinka tiek šeimos pietums, tiek patiekti prie šventinio stalo. Taigi kitą kartą, kai norėsite ko nors skanaus ir naminio, pasigaminkite huculų stiliaus derunes ir pasinerkite į kvepiančių Karpatų vakarų atmosferą.
Svetainė nėra saugi! Visiems jūsų duomenims gresia pavojus: užpuolikai pasinaudos slaptažodžiais, naršyklės istorija, asmeninėmis nuotraukomis, banko kortelėmis ir kitais asmeniniais duomenimis.