Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Viena didžiausių šio produkto problemų yra didelis natrio kiekis.
Nors varškė atrodo puikus pasirinkimas, ji nėra be trūkumų. Ekspertai įspėja apie pavojus, apie kuriuos daugelis žmonių nežino. Kam nederėtų valgyti varškės ir kodėl, aiškina „Onet”.
Kokie yra rauginto pieno varškės pavojai
Viena didžiausių šio produkto problemų yra didelis natrio kiekis. Viename pakelyje (apie 200 g) gali būti daugiau kaip 1 g druskos, o tai sudaro net 20 % rekomenduojamos paros normos.
Tuo tarpu daugelis iš mūsų šį kiekį viršija pusryčių ir pietų metu. Druskos perteklius maiste gali sukelti rimtų pasekmių sveikatai, pavyzdžiui, hipertenziją, inkstų perkrovą ar padidėjusią širdies ligų riziką.
Žmonės, kurie reguliariai vartoja šį sūrį, turėtų atkreipti dėmesį į jo sudėtį ir apriboti kitus natrio šaltinius savo mityboje.
Klasikinėje šio pieno versijoje yra sočiųjų riebalų, kurių perteklius gali padidinti blogojo MTL cholesterolio kiekį ir padidinti aterosklerozės riziką.
Galima įsigyti ir „lengvų” variantų, tačiau šiuose produktuose riebalų kiekis dažnai sumažinamas skonio ir konsistencijos sąskaita, o kartais į juos pridedama tirštiklių.
Kiek varškėje yra kalcio?
Taip pat verta paminėti, kad varškėje kalcio kiekis nėra toks didelis. Palyginti su natūraliu jogurtu, kefyru ar brandintais sūriais (pvz., parmezanu ar feta), šis produktas atsilieka.
Žmonėms, kuriems rūpi stiprūs kaulai ir sveiki dantys, tai gali būti ne pats geriausias pasirinkimas kaip pagrindinis šio vertingo ingrediento šaltinis.
„Šį sūrį galima vartoti laikantis racionalios mitybos, be jokių specialių apribojimų, kai nėra laktozės netoleravimo, kazeino alergijos ar kitos kilmės diskomforto”, – aiškina klinikinės mitybos specialistė Milena Nosek.
Svetainė nėra saugi! Visiems jūsų duomenims gresia pavojus: užpuolikai pasinaudos slaptažodžiais, naršyklės istorija, asmeninėmis nuotraukomis, banko kortelėmis ir kitais asmeniniais duomenimis.