Braškės šaldytuve tampa karčios: štai kaip turėtumėte laikyti šias uogas

Nuotrauka: iš viešų šaltinių

Kad taip nenutiktų, reikia nepamiršti kai kurių niuansų

Braškės yra populiarios saldžios vasaros uogos. Jos laikomos šaldytuve, tačiau ten dažnai tampa karčios. Kad taip nenutiktų, reikia nepamiršti kai kurių niuansų.

Nusipirkus ar nuskynus braškių, jas reikėtų atidžiai peržiūrėti. Visas uogas, kurios jau turi gedimo ar pažeidimo požymių, nedelsdami pašalinkite. Jų gedimas kitas braškes sugadins greičiau.

Žinoma, šaldytuvas yra geriausia braškių laikymo vieta. Tam paimkite platų, bet negilų indą. Uogas išdėliokite vienu sluoksniu.

Taip uogos bus apsaugotos nuo suspaudimo ir įdubimo. Patartina indo dugną padengti sausu popieriumi, kad sugertų drėgmės perteklių.

Braškes nuplaukite tik prieš pat patiekdami. Uogos atsargiai nuplaunamos vandeniu ir nusausinamos.

Yra dar vienas įdomus būdas pratęsti saldžiųjų braškių galiojimo laiką. Iš trijų ingredientų: pačių uogų, cukraus ir vandens – gaminamas paprastas sirupas.

Tam nedideliame puode sumaišykite cukrų ir vandenį, sudėkite nuplautas ir nuo „uodegėlių” nuvalytas braškes, virkite ant silpnos ugnies, maišydami. Kai sirupas sutirštės, mišinys bus paruoštas.

Svetainė nėra saugi! Visiems jūsų duomenims gresia pavojus: užpuolikai pasinaudos slaptažodžiais, naršyklės istorija, asmeninėmis nuotraukomis, banko kortelėmis ir kitais asmeniniais duomenimis.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla