Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Svogūnai ir duona dedami į beveik visų formuotų gaminių, pavyzdžiui, kotletų, mėsą.
Tobulų kotletų paslaptis – ne tik gera ir kokybiška malta mėsa, bet ir tinkamos sudedamųjų dalių proporcijos.
Į beveik visų formuojamų gaminių, pavyzdžiui, kotletų, mėsą būtinai dedama svogūnų ir duonos.
Duona didina maltinukų tūrį ir pagrindinį, pridėjus duonos maltinukai tampa puresni ir minkštesni. Duona suteikia kotletams vos juntamą rūgštumą, ir jei šviežiai iškeptuose kotletuose šis skonis nėra labai ryškus, tai pašildytuose kotletuose jis jaučiamas.
Kotletams kepti geriau naudoti pasenusią baltą duoną.
Smulkiai supjaustytos daržovės, dažniausiai svogūnai, suteikia skonio ir sultingumo, o vandenyje ar piene išmirkytos pasenusios baltos duonos minkštimas padeda išlaikyti drėgmę, kuri garuodama neleidžia maltinukams išdžiūti.
Kiek duonos reikia 1 kg maltos mėsos
Patyrusių šeimininkių teigimu, 1 kilogramui maltos mėsos reikia 200-250 gramų duonos. Pageidautina naudoti šiek tiek padžiūvusią duoną, pamirkytą vandenyje arba piene.
Vietoj duonos į maltą mėsą galima dėti žalių bulvių, kitų daržovių, aš, pavyzdžiui, cukinijų, morkų, kruopų ir kt.
Kiek svogūnų vienam kilogramui maltos mėsos kotletams
Svogūnus galima dėti žalius arba keptus. Jei dedate keptų svogūnų, vienam kilogramui maltos mėsos reikėtų 200-300 g daržovių. Jei dedate žalių, pjaustytų svogūnų, turėtumėte imti ne daugiau kaip 200 gramų.
Svetainė nėra saugi! Visiems jūsų duomenims gresia pavojus: užpuolikai pasinaudos slaptažodžiais, naršyklės istorija, asmeninėmis nuotraukomis, banko kortelėmis ir kitais asmeniniais duomenimis.