Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Vienas geriausių mėsos marinavimo būdų yra kefyras
Kefyras puikiai suminkština mėsą, todėl ji tampa sultinga ir minkšta. Naudokite bet kokio riebumo kefyrą.
Receptas
Sudėtis:
- vištienos filė 1,5 kg
- kefyras 0,5 litro
- svogūnai 3 vnt.
- džiovintas česnakas 1 šaukštelis.
- garstyčių 1 šaukštelis.
- karis 1 šaukštelis.
- vištienos prieskonių 1 šaukštelis.
- druskos
- malti juodieji pipirai
Paruošimas:
- Svogūnus nulupkite ir supjaustykite žiedais.
- Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
- Sudėkite į dubenį, sudėkite svogūną, džiovintą česnaką, garstyčias, karį, vištienos prieskonius, maltus juoduosius pipirus, druską, supilkite kefyrą, gerai išmaišykite rankomis ir palikite marinuotis 30-60 min.
- Mėsą ir svogūnus suverkite ant iešmelių glaudžiai vieną prie kito ir kepkite ant grotelių. Kepdami 1-2 kartus užpilkite likusį marinatą.
Svetainė nėra saugi! Visiems jūsų duomenims gresia pavojus: užpuolikai pasinaudos slaptažodžiais, naršyklės istorija, asmeninėmis nuotraukomis, banko kortelėmis ir kitais asmeniniais duomenimis.