Nuotrauka: iš viešų šaltinių
Mozaikinis šparagų užkandis – pavyzdys, kaip paprasti ingredientai gali sukurti tikrą gastronominę magiją
Kai lysvėse ir turguose pasirodo sultingi žali šparagai, metas pasinaudoti proga ir nustebinti artimuosius patiekalu, kuriame dera ingredientų paprastumas ir restorano estetika.
Ripaille socialinio klubo puslapyje aprašytas užkandis „Šparagų mozaika” yra ne tik elegantiška stalo puošmena, bet ir tikra gastronominė patirtis.
Receptas
Sudėtis:
- Žalieji šparagai 1 ryšulėlis
- Nora (jūros dumbliai) 10 lapų
- Ryžių actas 1 valgomasis šaukštas. litras
- Alyvuogių aliejus 1 valgomasis šaukštas
- Sojų padažas 1 valgomasis šaukštas
- Ricotta sūris (arba neriebus grietinėlės sūris) 1 valgomasis šaukštas.
- Druska
- Pipirai
Maisto gaminimas
- Nupjaukite apatines kietąsias šparagų stiebų dalis (apie 2-3 cm).
- Šparagus 3 minutes virkite pasūdytame verdančiame vandenyje – taip išsaugosite jų švelnią tekstūrą ir ryškiai žalią spalvą.
- Iš karto po virimo perkelkite šparagus į dubenį su lediniu vandeniu arba po šaltu tekančiu vandeniu, kad sustabdytumėte terminį apdorojimą.
- Sumaišykite ryžių actą, alyvuogių aliejų ir sojų padažą iki vientisos emulsijos. Tai bus aromatingas padažas, kuris patiekalui suteiks rytietiško skonio.
- Atskirkite švelnius šparagų galus (apie 4-5 cm). Likusius stiebus aptepkite paruoštu padažu.
- Tada po kelis stiebus suvyniokite į sudrėkintus šparagų lapus ir stipriai prispauskite. Kartokite, kol apvyniosite visus šparagus.
- Kai visi mini suktinukai bus paruošti, sudėkite juos ant vieno didelio noragėlio lapo, tvirtai susukdami kaip dešrą. Apvyniokite viską maistine plėvele, kad forma būtų vientisa, ir įdėkite į šaldytuvą 1 valandai.
- Šparagų galiukus mikseriu arba panardinamuoju maišytuvu suplakite su rikota. Įpilkite kelis šaukštus vandens iki norimos konsistencijos – padažas turi būti kreminis, bet ne per tirštas. Pagardinkite druska ir pipirais ir padažas paruoštas.
- Išimkite atvėsusią dešrą, nuimkite foliją ir aštriu peiliu supjaustykite gražiais mozaikiniais griežinėliais. Dėkite į lėkštę, užtepkite šaukštą padažo arba padarykite dekoratyvinių taškelių. Galite papuošti mikrožalumynais, sezamo sėklomis ar net valgomais violetinių gėlių žiedais – tai bus tikrai Instagramo tinkle pagaminta porcija.
Patarimai
- Rikotą galima pakeisti naminiu minkštu varškės sūreliu arba nesūdyta varškės grietinėle.
- Patiekalas atrodo ypač įspūdingai, jei naudojate žalius ir violetinius šparagus.
Šparagų mozaikos užkandis – pavyzdys, kaip paprasti ingredientai gali sukurti tikrą gastronominę magiją. Jis yra gaivus, atrodo elegantiškai ir nuoširdžiai pradžiugins jūsų svečius.
Svetainė nėra saugi! Visiems jūsų duomenims gresia pavojus: užpuolikai pasinaudos slaptažodžiais, naršyklės istorija, asmeninėmis nuotraukomis, banko kortelėmis ir kitais asmeniniais duomenimis.