Nuotrauka: iš viešų šaltinių
Ekspertas pasidalijo paprastu patarimu, kaip tinkamai laikyti braškes ir kitas uogas, kad jos ilgiau išliktų šviežios ir nenukristų.
Braškės ir avietės yra skanios ir sveikos uogos, kurias galima valgyti atskirai arba kaip priedą prie pusryčių, arba naudoti desertui gaminti, pavyzdžiui, šiam neįtikėtinam braškių Fresier pyragui. Yra tik vienas „bet”: šios uogos ilgai neišsilaiko. Tačiau, pasirodo, yra būdas, kaip braškes (taip pat ir avietes) šaldytuve išlaikyti ilgiau nei įprastai. Apie tai pasakojame toliau.
Kaip šaldytuve laikyti šviežias braškes ir kitas uogas – paprasta gyvenimo gudrybė
Dauguma jūsų tikriausiai žinote, kaip namuose laikyti šviežias braškes – kaip ir kitos uogos, jos laikomos šaldytuve. Teigiama, kad ilgiau išlikti šviežioms padeda ir uogų mirkymas baltajame distiliuotame acte – tam actas skiedžiamas su vandeniu santykiu 1:10, uogos paliekamos šiame tirpale 5-10 minučių, o paskui kruopščiai nuplaunamos.
Be to, nuo greito uogų sugedimo apsaugo ir pelėsio pažeistų uogų pašalinimas, rašo britų bulvarinis laikraštis „Express.co.uk”. Tačiau yra ir paprastesnis būdas. Sveikos gyvensenos trenerė Liz Piling pasidalijo savo metodu, kaip tinkamai laikyti uogas šaldytuve, kad jos kuo ilgiau išliktų šviežios. Pasak jos, lemiamas veiksnys šiuo atveju yra tai, kur laikyti uogas.
Žinoma, nusipirkus uogų, kyla pagunda jas iš karto nusiųsti į šaldytuvą plastikiniame inde ar saujoje. Tačiau to nedarykite – skirkite kelias sekundes, kad išlaisvintumėte uogas iš plastiko, kuris prisideda prie drėgmės ir pelėsio atsiradimo.
Kaip alternatyvų laikymo būdą Liz Peeling teigia uogas laikanti perdirbtuose marinuotų agurkų stiklainiuose, nors šiam tikslui galima naudoti bet kokį sandarų stiklainį.
Ką reikia daryti:
- Ant stiklainio dugno padėkite popierinį rankšluostį, kad sugertų drėgmės perteklių iš uogų;
- atsargiai, nespausdami, sudėkite uogas į stiklainį;
- tada ant uogų uždėkite dar vieną popierinio rankšluosčio sluoksnį, kuris taip pat sugers drėgmės perteklių ir ilgiau išlaikys uogas šviežias.
Tada stiklainį su uogomis galite įdėti į šaldytuvą kaip įprastai.
Prieš laikant uogas stiklainyje, Liz pataria įsitikinti, kad stiklainis yra švarus ir sausas, o sandarus uždarymas neleis kauptis drėgmei. Ir, žinoma, niekuomet neplaukite uogų iškart po įsigijimo – jos pavirs į košę.
Svetainė nėra saugi! Visiems jūsų duomenims gresia pavojus: užpuolikai pasinaudos slaptažodžiais, naršyklės istorija, asmeninėmis nuotraukomis, banko kortelėmis ir kitais asmeniniais duomenimis.