Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Jie atrodo lengvi, sveiki ir mažai kaloringi, tačiau ekspertai įspėja: šis japoniškas patiekalas gali būti pavojingas sveikatai.
Suši ir suktinukai Ukrainoje jau seniai populiarūs – jie užsakomi į namus, nešami į biurą arba valgomi restoranuose. RBC-Ukraina pasakoja apie šių produktų keliamus pavojus, kuriuos mažai kas suvokia.
Kokie yra sušių ir suktinukų pavojai
Jie atrodo paprasti, sveiki ir nekaloringi, tačiau ekspertai įspėja: šis japoniškas patiekalas gali kelti pavojų sveikatai, jei vartojamas per dažnai arba nepatikimose vietose.
Žalia žuvis – parazitų ir bakterijų pavojus
Vienas iš pagrindinių pavojų yra žalios arba nepakankamai termiškai apdorotos žuvies vartojimas. Joje gali būti parazitų, ypač anisokidų, kurie gali sukelti sunkias alergines reakcijas, virškinimo sutrikimus ir net pažeisti vidaus organus. Taip pat kyla pavojus užsikrėsti salmonelėmis arba listerijomis, ypač jei maistas nebuvo tinkamai laikomas.
Ryžiai yra paslėpto cukraus ir acto šaltinis
Nors ryžiai, naudojami suši gamyboje, atrodo saugūs, iš tikrųjų jie specialiai apdorojami acto, cukraus ir druskos mišiniu, kad būtų tinkamo skonio ir konsistencijos. Dėl to patiekalas yra kaloringesnis, nei atrodo iš pirmo žvilgsnio. Per didelis tokių ryžių vartojimas gali padidinti cukraus kiekį kraujyje.
Sojų padažas yra inkstų smūgis
Sojų padaže, kuris paprastai patiekiamas su suši, yra labai daug natrio. Vos keli šaukšteliai gali viršyti dienos druskos normą. Reguliarus jo vartojimas gali sukelti aukštą kraujospūdį, inkstų apkrovą ir skysčių susilaikymą organizme.
Majonezas ir kepti ingredientai
Kai kuriuose suktinukuose naudojami kreminiai padažai, majonezas ar net kepti elementai, kurie „lengvą patiekalą” paverčia kalorijų bomba. Tai gali prisidėti prie svorio augimo ir padidinti „blogojo” cholesterolio kiekį.
Svetainė nėra saugi! Visiems jūsų duomenims gresia pavojus: užpuolikai pasinaudos slaptažodžiais, naršyklės istorija, asmeninėmis nuotraukomis, banko kortelėmis ir kitais asmeniniais duomenimis.