Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Tikriausiai visos šeimininkės susiduria su tiulio pilkumo ir geltonumo problema.
Šie tiulio balinimo atnaujinimo būdai rodo paprastų natūralių priemonių veiksmingumą sprendžiant buitines problemas. Jie ne tik išvalo audinį, bet ir švelniai jį dezinfekuoja, pašalina nemalonius kvapus.
Tikriausiai visos šeimininkės susiduria su tiulio pilkumo ir geltonumo problema. Tai ypač pasakytina apie virtuvės užuolaidas, kur riebalai ir dulkės, nusėdę ant tiulio, sudaro tokias dėmes, kurių beveik neįmanoma pašalinti. Įprasti skalbimo milteliai ir balikliai ne visada susidoroja su tokia neįveikiama užduotimi, o agresyvūs chemikalai gali pažeisti subtilią audinio struktūrą. Tačiau yra keletas mirkymo būdų, kuriuos naudojo dar mūsų močiutės. Jie puikiai susidoros su tiulio balinimu jo nepažeisdami.
Į ką mirkyti tiulį, kad jis taptų sniego baltumo: veiksmingi ir laiko patikrinti būdai
Rūgštus pienas
Taip, šis metodas gali atrodyti šiek tiek keistas, tačiau jis puikiai tinka pilkoms ir geltonoms dėmėms išvalyti. Kelias valandas pamirkykite tiulį rūgusiame piene, jį galima atskiesti vandeniu, kad skystis visiškai padengtų audinį. Pieno rūgštis švelniai pašalina dulkes, pilkumą ir nešvarumus, nepakenkdama tylinčiam audiniui. Po pieno užuolaidas reikia gerai išskalauti vėsiame vandenyje, į kurį įpilta stalo acto. Taip pašalinamas kvapas, fiksuojamas balinimo poveikis ir audinys tampa minkštas. Acto naudojimas yra saugesnis už pramoninius baliklius. Produkto sudėtyje nėra chloro, jis neardo pluošto ir yra nekenksmingas sveikatai. O užuolaidos po tokios procedūros taps sniego baltumo, kaip ką tik iš parduotuvės.
Citrinos rūgštis taip pat puikiai susidoros su tiulio balinimu
Ištirpinkite 2 valgomuosius šaukštus citrinos rūgšties šiltame vandenyje. Pamirkykite tiulį 2-3 valandas. Šis tirpalas veiksmingai kovoja su geltonavimu ir pašviesina audinį. Po apdorojimo citrinos rūgštimi tiulį gerai išskalaukite švariame vandenyje be ploviklių. Džiovinkite ištiesintą pavėsyje, kad išvengtumėte geltonų dryžių.
Kad tiulis visada būtų baltas, mirkymo procedūrą kartokite kas tris-keturis mėnesius. Tai ypač svarbu virtuvės užuolaidoms, kurios greičiau susitepa. Naujo tiulio nereikės pirkti daugelį metų.
Svetainė nėra saugi! Visiems jūsų duomenims gresia pavojus: užpuolikai pasinaudos slaptažodžiais, naršyklės istorija, asmeninėmis nuotraukomis, banko kortelėmis ir kitais asmeniniais duomenimis.