Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Naudokite sluoksniuotą tešlą, mielinę ir nemielinę tešlą
Jei šaldiklyje turite paruoštos sluoksniuotos tešlos, pabandykite išsikepti aromatingą pyragą, kuris taps vienu mėgstamiausių jūsų skanėstų.
Naudokite ir mielinę, ir neraugintą sluoksniuotą tešlą. Sultingam įdarui paimkite šviežių braškių. Desertas gaunasi saikingai saldus, su traškia plutele ir nuostabaus skonio.
Receptas
Sudėtis:
- Sluoksniuotos tešlos be mielių 250 g
- braškės 350 g
- cukraus 2 valg.
- krakmolo 1 valgomasis šaukštas.
- vištienos kiaušinis 1 vnt.
- kvietiniai miltai
- cukraus pudra
Paruošimas
- Braškes nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, pašalinkite uodegėles, supjaustykite griežinėliais, suberkite cukrų, krakmolą ir išmaišykite.
- Sluoksniuotą tešlą iš anksto atšildykite kambario temperatūroje.
- Ant miltais pabarstyto paviršiaus tešlą iškočiokite į stačiakampį.
- Tolygiai paskleiskite įdarą du centimetrus nuo trumpųjų kraštinių ir pusantro centimetro nuo ilgųjų kraštinių.
- Šiek tiek užlenkite abi ilgąsias puses ant įdaro ir tada suvyniokite tešlą, pradėdami nuo trumposios pusės. Viršuje padarykite nedidelius įpjovimus ir aptepkite plaktu kiaušiniu.
- Sudėkite vyniotinį ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu, siūle žemyn.
- Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių, kol taps auksinės spalvos. Pabarstykite cukraus pudra.
Svetainė nėra saugi! Visiems jūsų duomenims gresia pavojus: užpuolikai pasinaudos slaptažodžiais, naršyklės istorija, asmeninėmis nuotraukomis, banko kortelėmis ir kitais asmeniniais duomenimis.