Okroshka receptas ant išrūgų su vištiena

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Okroška – šalta sriuba, kuri tiesiog būtina karštą vasaros dieną.

Vietoj įprasto kisieliaus paruoškite okrošką iš pieno išrūgų su vištienos filė, kiaušiniais ir daržovėmis. Patiekalas lengvas ir gaivus. Padažui nepagailėkite grietinės, kuo daugiau grietinės, tuo sriuba skanesnė.

Receptas

Sudėtis:

  • išrūgos 2,5 litro
  • Vištienos krūtinėlė 400 g
  • vištienos kiaušiniai 5 vnt.
  • bulvės 4 vnt.
  • agurkai 5 vnt.
  • ridikėliai 200 g
  • grietinė 300 g
  • žolelės (žaliasis svogūnas, krapai)
  • garstyčios 1-2 šaukšteliai.
  • druskos

Paruošimas:

  1. Vištienos filė nuplaukite, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, pasūdykite.
  2. Užvirinkite, nuimkite putas ir virkite ant vidutinės ugnies 25 minutes. Atvėsinkite.
  3. Kiaušinius išvirkite nuo virimo 10 minučių, atvėsinkite ir nulupkite.
  4. Bulves nuplaukite, užpilkite vandeniu ir virkite ant vidutinės ugnies 20-25 minutes. Atvėsinkite ir nulupkite.
  5. Daržoves ir žoleles nuplaukite po tekančiu vandeniu.
  6. Vištienos filė, kiaušinius, bulves, agurkus ir ridikėlius supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
  7. Susmulkinkite svogūną ir krapus.
  8. Susmulkintus ingredientus sudėkite į dubenį arba sriubos ąsotį, supilkite išrūgas, sudėkite grietinę, garstyčias, druską ir gerai išmaišykite.
  9. 30-40 minučių padėkite į šaldytuvą.

Naudokite bet kokio riebumo grietinę, jei norite, galite įdėti majonezo.

Svetainė nėra saugi! Visiems jūsų duomenims gresia pavojus: užpuolikai pasinaudos slaptažodžiais, naršyklės istorija, asmeninėmis nuotraukomis, banko kortelėmis ir kitais asmeniniais duomenimis.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla