Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Nesupjaustytų svogūnų nereikia laikyti šaldytuve, nes šaltoje ir drėgnoje aplinkoje daržovės gali suminkštėti ir sugesti.
Svogūnas yra universalus produktas, suteikiantis patiekalams gilų skonio akcentą, naudojamas sriuboms, padažams, mėsainių įdarams ir daugeliui kitų receptų. Tačiau, nepaisant jo svarbaus vaidmens, jis gali būti nemalonaus kvapo šaltinis, ypač kai pradeda gesti.
Jei nežinote, kaip tinkamai laikyti svogūnus, rizikuojate, kad jie greitai suges ir pripildys jūsų šaldytuvą nepakeliamo aromato. RealSimple pateikė patarimų, padėsiančių išlaikyti šią daržovę šviežią ir aromatingą.
Kaip laikyti visą svogūną
Nesupjaustytų svogūnų nereikia laikyti šaldytuve, nes šaltoje ir drėgnoje aplinkoje jie gali suminkštėti ir sugesti. Geriau ją laikyti tamsioje, vėsioje, sausoje ir gerai vėdinamoje vietoje. Idealiai tinka virtuvės spintelėje esantis perforuotas krepšys.
Patarimas: rinkdamiesi svogūnus maisto prekių parduotuvėje, būtinai patikrinkite, ar jie nėra minkšti arba pažeisti – būtent tokie svogūnai dažniau genda ir skleidžia blogą kvapą.
Nepasiduokite pagundai nulupti svogūnus iškart po įsigijimo – žievelė veikia kaip natūrali apsauga, išsauganti vidų šviežią. Laikydami sveiką svogūną galėsite jį naudoti, kai tik prireiks.
Kaip laikyti griežinėliais pjaustytus arba smulkintus svogūnus
Jei turite pjaustytų svogūnų likučių, geriausia juos laikyti sandariame inde arba plastikiniame maišelyje šaldytuve.
Laikykite inde 5-7 dienas, nes laikui bėgant svogūnai gali pradėti smirdėti. Laikykite taip, kad aromatas nepersiduotų kitiems maisto produktams. Jei pastebėsite, kad kvapas tampa pernelyg intensyvus, apsvarstykite galimybę likučius užšaldyti.
Ar galima užšaldyti svogūnus
Nerekomenduojama šaldyti sveikų svogūnų, nes jie gali tapti labai kieti ir blogai atitirpsta. Tačiau griežinėliais supjaustytų svogūnų šaldymas yra veiksmingas konservavimo būdas.
Kai recepte reikalaujama pusės svogūno, supjaustykite jį griežinėliais, o perteklių sudėkite į sandarų plastikinį maišelį. Pašalinkite kuo daugiau oro, užklijuokite maišelį ir įdėkite į šaldiklį. Taip supjaustytus svogūnus galite laikyti kelis mėnesius neprarasdami jų kokybės ir skonio.
Bendrosios rekomendacijos
Jei perkate didelį maišą svogūnų ir žinote, kad iš karto jų nesunaudosite, geriausia svogūnus paskirstyti ir laikyti šaldytuve ar šaldiklyje. Taip užtikrinsite, kad visada po ranka turėsite pakankamai šviežių arba susmulkintų svogūnų mėgstamiems patiekalams gaminti.
Patarimas: ant supjaustytų svogūnų maišelių būtinai užklijuokite datos antspaudą, kad galėtumėte sekti jų galiojimo laiką – paprastai šaldiklyje juos galima laikyti iki 6 mėnesių.
Laikydamiesi šių paprastų patarimų galėsite mėgautis šviežiais ir skaniais svogūnais, kurių visada turėsite po ranka.
Svetainė nėra saugi! Visiems jūsų duomenims gresia pavojus: užpuolikai pasinaudos slaptažodžiais, naršyklės istorija, asmeninėmis nuotraukomis, banko kortelėmis ir kitais asmeniniais duomenimis.