Traški išorė, sultinga vidus: 2 tobulų blynų gaminimo paslaptys

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Šis paprastas, bet neįtikėtinai skanus patiekalas įtiks ir giminaičiams, ir svečiams.

Kai namuose norisi ko nors sotaus ir skanaus, daugelis galvoja apie bulvinius blynus. Šių traškių išorėje ir sultingų viduje apetitą žadinančių pyragėlių receptas jau seniai mėgstamas daugelyje šeimų. Be to, jį labai lengva paįvairinti, papildant įvairiausiais skoniais, priklausomai nuo noro ir fantazijos.

Šiandien papasakosime, kaip paruošti drapanikus, kurių receptas patikrintas laiko, taip pat pasidalysime dviem „paslaptimis”, kaip juos pagaminti tikrai tobulus.

Draniki – receptas klasikinis ir su „twist”

Pirmiausia apžvelkime, kaip pasigaminti klasikinius bulvių dranikus. Šio nostalgiško patiekalo receptas gana paprastas: paimkite bulvių, svogūnų, kiaušinių, druskos, šiek tiek miltų – ir, žinoma, savo meilę kulinarijai.

Ingredientai: 1:

  • bulvės – 5-6 vidutinio dydžio bulvės;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • miltai – 2-3 šaukštai;
  • druskos, pipirų – pagal skonį;
  • Kepimo aliejus.

Tiesą sakant, tai viskas, ko jums reikės tokiam paprastam, bet nepaprastai gardžiam patiekalui, kuris puikiai tinka ir šeimos pusryčiams, ir jaukiai vakarienei.

Paruošimas:

  1. Nulupkite bulves ir svogūnus. Bulves sutarkuokite smulkia tarka. Galite pusę jų sutarkuoti, o pusę susmulkinti blenderiu, kad blyneliai būtų vientisesni. Susmulkinkite ir svogūną – jis suteiks sultingumo ir neleis bulvėms patamsėti.
  2. Į gautą masę įmuškite kiaušinį, įberkite šiek tiek druskos ir miltų. Viską gerai išmaišykite. Jei norite, galite pagardinti maltais pipirais.
  3. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Bulvių mišinį pilkite po šaukštą, suformuodami nedidelius plokštainiukus. Kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
  4. Paruoštus blynelius geriau išdėlioti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius. Patiekite karštus – su grietine, žolelėmis ar mėgstamu padažu.
  5. Norint išgauti traškius dranikus, kurių receptas nenuvils, yra viena svarbi „paslaptis”: sutarkavę bulves, būtinai gerai išspauskite skysčio perteklių. O tada įberkite žiupsnelį valgomosios sodos – būtent ji padės pasiekti tobulą tekstūrą. Beje, jei norite būtent traškių blynų, receptas su soda bus tikras išsigelbėjimas.
  6. Taip pat, norėdami ypatingo minkštumo viduje, į tešlą galite įdėti šaukštą grietinės. Ir gausite ypač apskrudusius blynus, kurių recepto klaus kiekvienas, kuriam pasiseks juos valgyti.

Draniki su malta mėsa – receptas

Jei norite pamaitinti visą šeimą ir patiekalą padaryti sotesnį, rekomenduojame išbandyti šiuos blynus. Tiesiog į keptuvę dėkite šaukštą bulvių masės, ant viršaus dėkite maltos mėsos ir uždenkite kitu šaukštu bulvių. Gausite savotiškus „kotletus” bulvių apvalkale – skanius ir originalius!

Draniki – receptas iš bulvių ir ne tik

Kaip jau minėjome, šį paprastą patiekalą galima pritaikyti pagal bet kokius pageidavimus – pridėti česnakų, žolelių, sūrio, maltos mėsos ar net grybų.

Bet kuriuo atveju traškūs, aromatingi, aukso spalvos bulvių draniki – tai, ką norisi pakartoti ir ne vieną kartą. Paprastų gudrybių ir variacijų dėka gausite patiekalą, kuris užkariaus ir artimuosius, ir svečius. Pabandykite jį pagaminti šiandien ir įsimylėkite skonį iš naujo!

Svetainė nėra saugi! Visiems jūsų duomenims gresia pavojus: užpuolikai pasinaudos slaptažodžiais, naršyklės istorija, asmeninėmis nuotraukomis, banko kortelėmis ir kitais asmeniniais duomenimis.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla