Kokių maisto produktų ir patiekalų negalima šaldyti: tik nedaugelis moterų žino, ką šaldyti

Galbūt nežinojote, kad šaldiklyje negalima laikyti kai kurių maisto produktų, kurie iš pradžių atrodo saugūs esant minusinei temperatūrai.

Kad tinkamai laikytumėte maistą, turėtumėte žinoti kai kuriuos nisus / koliažas su depositphotos.com ir Mes (Serhiy Chuzavkov) nuotraukomis

Žmonės dažnai mokosi bandymų ir klaidų būdu, tačiau kartais geriau tiesiog pasimokyti iš kitų žmonių patirties, pavyzdžiui, kai kalbama apie tai, kokių maisto produktų nereikėtų šaldyti – taip galima sutaupyti daug laiko ir pinigų.

Šaldant maisto produktus, maisto produktuose esanti drėgmė virsta kristalais ir dėl to sdomos ląstelių sienelės. Kai kurių maisto produktų atšildymo pasekmes galima aiškiai pamatyti – vietoj puikiai išsaugotų maisto produktų galite gauti kažką panašaus į bulvių košę.

Mes nusprendė surinkti TOP 20 produktų ir patiekalų, kurių tikrai nereikėtų siųsti į šaldiklį. Nusprendėme suskirstyti produktus į skirtingas kategorijas – daržoves, vaisius, prieskonines žoleles ir paruoštus vartoti maisto produktus.

Kokių paruoštų patiekalų nereikėtų užšaldyti

Kartais atrodo pakankamai protinga pasigaminti daug maisto ir jį užšaldyti, kad įtemptą dieną galėtumėte jį tiesiog išsitraukti ir nesukti galvos, kas bus pusryčiams, pietums ar vakarienei. Tačiau tai ne visada pasiteisina. Pasirodo, kad šaldiklyje negalima užšaldyti, pavyzdžiui, „pieno produktų”:

  • jogurto (jis atsiskirs, taps neskanus);
  • grietinė (išsiskiria išrūgos);
  • majonezas (atsiskiria, nebėra tirštas);
  • pieno (praranda skonį ir gali pradėti skaidytis);
  • minkštieji sūriai (praranda skonį).

Pavyzdžiui, jei įdėsite į šaldytuvą bryndzą, o paskui ją atšildysite, vietoj įprasto gaminio gali atsirasti neryškūs gumuliukai.

Ko negalima laikyti šaldiklyje iš paruoštų patiekalų:

  • makaronai (jie praranda ir skonį, ir išvaizdą);
  • želė ir patiekalai, kurių sudėtyje yra želatinos, pavyzdžiui, cholodetai arba biskvitai;
  • džiūvėsėliai (nebe traškūs);
  • patiekalai su majonezu, jogurtu, grietine, brynza ar minkštaisiais sūriais;
  • pieno ar sūrio sriubos.

Jei indus su želatina dedate į šaldiklį, atšildę galite gauti tik tirštą skystį.

Kodėl žuvies ir mėsos negalima pakartotinai užšaldyti

Kai žuvis ar mėsa jau tinkamai atitirpsta (atitirpimo metu turėtumėte palikti ją šaldytuve), turėtumėte ją iš karto paruošti. Geriau neatidėlioti maisto gaminimo ir po atitirpinimo nesiųsti šių maisto produktų atgal į šaldiklį, nes juose gali veistis įvairios bakterijos, galinčios pakenkti žmogui.

Kokių daržovių negalima šaldyti

Nereikėtų šaldyti sveikų daržovių, kuriose yra daug skysčio, nes atitirpintos jos bus kitokios.

Kokių daržovių nereikėtų šaldyti šaldiklyje:

  • cukinijos (cukinijos);
  • agurkai;
  • pomidorai;
  • bulvės;
  • baklažanai.

Kai kurios šeimininkės pataria vandeningas daržoves smulkiai supjaustyti, tada jas užšaldyti ir neatšildytas siųsti į patiekalus.

Kokie vaisiai neturėtų būti užšaldomi

Su vaisiais yra tokia pati sitija kaip ir su daržovėmis – didelių ir sultingų vaisių nereikėtų šaldyti sveikų:

  • obuoliai;
  • melionai;
  • arbūzai.

Jei obuolį sudėsite į šaldiklį, atšildžius gali pasidaryti „košė”.

Kokių žolelių negalima šaldyti

Kai kurie žalumynai siunčiami šaldyti su tokia sąlyga – jie smulkiai supjaustomi, tvarkingai išdėliojami ir neatšildydami dedami į patiekalus gaminant maistą. Pavyzdžiui, taip galima pasielgti su krapais arba petražolėmis. Tačiau yra augalų, kurių šaldyti negalima:

  • salotos;
  • rukola.

Be to, baltųjų kopūstų lapų nedera dėti į šaldiklį.

Anksčiau Mes rašė, kokių vaisių ir daržovių negalima laikyti šalia vienas kito.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla