Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Pabandykite pagaminti šį desertą ir galbūt jis taps jūsų mėgstamiausiu šeimos saldėsiu.
Jei už lango jaukiai šniokščia lietus, o siela prašo ko nors skanaus ir saldaus, pats metas pasigaminti šokoladinių blynų suktinuką su sūriu ir vyšniomis.
Šis desertas – tai ne tik grožis lėkštėje, bet ir tikras gastronominis apsikabinimas. Puslapyje mil_alexx_pp pasidalytas receptas puikiai tinka pusryčiams, pietums ar elegantiškam desertui arbatos vakarėliui su draugėmis.
Receptas
Sudėtis
Šokoladiniams blynams
- Šiltas pienas 330 ml
- Kvietiniai miltai 135 g
- Kakava (25 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Sviestas (ištirpintas) 20 g
- Cukrus 20 g
- Vanilinis cukrus 5 g
- Druska
Įdarui
- Šaldytos arba šviežios vyšnios be kauliukų 300 g
- Cukrus 2 valgomieji šaukštai
- Kukurūzų krakmolas 2 šaukštai. l
- Rūgštaus pieno varškė 250 g
- Grietininis varškės sūris (maskarponė arba Filadelfija) 100 g
- Cukrus 2 šaukštai
Paruošimas
- Dubenyje išplakite kiaušinius, suberkite abiejų rūšių cukrų ir žiupsnelį druskos.
- Supilkite pusę šilto pieno. Tada palaipsniui suberkite miltus ir kakavą – nuolat maišykite plakikliu, kad neliktų gumuliukų.
- Sudėkite ištirpintą sviestą ir likusį pieną, kruopščiai išmaišykite. Tešla turi būti vientisa ir glotni.
- Blynus kepkite ant nepridegančios keptuvės be aliejaus: 1,5-2 minutes iš vienos pusės ir dar 15-30 sekundžių iš kitos. Blyneliai bus elastingi ir neplyš. Jei tešla atrodo per tiršta – įpilkite dar šiek tiek pieno. Jei tešla per plona, įberkite žiupsnelį miltų.
- Nedideliame puode sumaišykite vyšnias, cukrų ir krakmolą.
- Virkite ant silpnos ugnies nuolat maišydami, kol sutirštės. Vyšnios turėtų išleisti sultis ir mišinys turėtų virsti tirštu uogų mišiniu. Visiškai atvėsinkite.
- Mikseriu sumaišykite rūgpienį, grietinėlės varškę ir cukrų.
- Plakite iki pastos konsistencijos – grietinėlė turi būti minkšta, be gumuliukų.
- Ant maistinės plėvelės arba pergamento dviem eilėmis išdėliokite 5-6 blynus, išdėliotus viena ant kitos.
- Kiekvieną blyną patepkite plonu varškės kremo sluoksniu.
- Į vidurį iš eilės dėkite vyšnių įdarą.
- Naudodami maistinę plėvelę atsargiai susukite blynus į tvirtą ritinėlį.
- Visiškai suvyniokite ritinį į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą bent valandai, o geriausia – per naktį.
- Prieš pjaustydami ritinį 10 min. palaikykite šaldiklyje.
Kaip patiekti šokoladinį suktinuką
- Supjaustykite 1,5-2 cm storio riekelėmis.
- Įdėkite šiek tiek plaktos grietinėlės arba ledų.
- Papuoškite mėtos lapeliu, milteliais arba šokolado gabalėliais.
Pabandykite pagaminti šį desertą ir galbūt jis taps jūsų mėgstamiausiu šeimos saldumynu.
Svetainė nėra saugi! Visiems jūsų duomenims gresia pavojus: užpuolikai pasinaudos slaptažodžiais, naršyklės istorija, asmeninėmis nuotraukomis, banko kortelėmis ir kitais asmeniniais duomenimis.