Šokoladinis ritinys su varške ir vyšniomis: receptas iš blynų tešlos

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Pabandykite pagaminti šį desertą ir galbūt jis taps jūsų mėgstamiausiu šeimos saldėsiu.

Jei už lango jaukiai šniokščia lietus, o siela prašo ko nors skanaus ir saldaus, pats metas pasigaminti šokoladinių blynų suktinuką su sūriu ir vyšniomis.

Šis desertas – tai ne tik grožis lėkštėje, bet ir tikras gastronominis apsikabinimas. Puslapyje mil_alexx_pp pasidalytas receptas puikiai tinka pusryčiams, pietums ar elegantiškam desertui arbatos vakarėliui su draugėmis.

Receptas

Sudėtis

Šokoladiniams blynams

  • Šiltas pienas 330 ml
  • Kvietiniai miltai 135 g
  • Kakava (25 g
  • Kiaušiniai 2 vnt.
  • Sviestas (ištirpintas) 20 g
  • Cukrus 20 g
  • Vanilinis cukrus 5 g
  • Druska

Įdarui

  • Šaldytos arba šviežios vyšnios be kauliukų 300 g
  • Cukrus 2 valgomieji šaukštai
  • Kukurūzų krakmolas 2 šaukštai. l
  • Rūgštaus pieno varškė 250 g
  • Grietininis varškės sūris (maskarponė arba Filadelfija) 100 g
  • Cukrus 2 šaukštai

Paruošimas

  1. Dubenyje išplakite kiaušinius, suberkite abiejų rūšių cukrų ir žiupsnelį druskos.
  2. Supilkite pusę šilto pieno. Tada palaipsniui suberkite miltus ir kakavą – nuolat maišykite plakikliu, kad neliktų gumuliukų.
  3. Sudėkite ištirpintą sviestą ir likusį pieną, kruopščiai išmaišykite. Tešla turi būti vientisa ir glotni.
  4. Blynus kepkite ant nepridegančios keptuvės be aliejaus: 1,5-2 minutes iš vienos pusės ir dar 15-30 sekundžių iš kitos. Blyneliai bus elastingi ir neplyš. Jei tešla atrodo per tiršta – įpilkite dar šiek tiek pieno. Jei tešla per plona, įberkite žiupsnelį miltų.
  5. Nedideliame puode sumaišykite vyšnias, cukrų ir krakmolą.
  6. Virkite ant silpnos ugnies nuolat maišydami, kol sutirštės. Vyšnios turėtų išleisti sultis ir mišinys turėtų virsti tirštu uogų mišiniu. Visiškai atvėsinkite.
  7. Mikseriu sumaišykite rūgpienį, grietinėlės varškę ir cukrų.
  8. Plakite iki pastos konsistencijos – grietinėlė turi būti minkšta, be gumuliukų.
  9. Ant maistinės plėvelės arba pergamento dviem eilėmis išdėliokite 5-6 blynus, išdėliotus viena ant kitos.
  10. Kiekvieną blyną patepkite plonu varškės kremo sluoksniu.
  11. Į vidurį iš eilės dėkite vyšnių įdarą.
  12. Naudodami maistinę plėvelę atsargiai susukite blynus į tvirtą ritinėlį.
  13. Visiškai suvyniokite ritinį į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą bent valandai, o geriausia – per naktį.
  14. Prieš pjaustydami ritinį 10 min. palaikykite šaldiklyje.

Kaip patiekti šokoladinį suktinuką

  • Supjaustykite 1,5-2 cm storio riekelėmis.
  • Įdėkite šiek tiek plaktos grietinėlės arba ledų.
  • Papuoškite mėtos lapeliu, milteliais arba šokolado gabalėliais.

Pabandykite pagaminti šį desertą ir galbūt jis taps jūsų mėgstamiausiu šeimos saldumynu.

Svetainė nėra saugi! Visiems jūsų duomenims gresia pavojus: užpuolikai pasinaudos slaptažodžiais, naršyklės istorija, asmeninėmis nuotraukomis, banko kortelėmis ir kitais asmeniniais duomenimis.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla