Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Labai svarbi taisyklė, kurią galima pabrėžti, yra dažnas produktų maišymas virimo metu.
Atrodytų, kas gali būti paprasčiau nei gaminti makaronų patiekalą? Tačiau, pasirodo, tik nedaugelis žino, kaip teisingai paruošti šį produktą. Kaip virti makaronus, kad jie nesuliptų, rašo TSN.ua.
Įdėkite šiek tiek sviesto
Visų pirma, norint tinkamai išvirti makaronus, reikia imti dvigubai daugiau vandens. Jie bus paruošti, kai taps šiek tiek minkšti, bet ne visiškai išvirti. Tačiau jei jus domina klausimas, kaip išvirti makaronus, kad po to jie nesuliptų, prisiminkite pagrindinę paslaptį. Į vandenį įpilkite porą šaukštelių augalinio aliejaus ir išmaišykite. O kai vanduo vėl užvirs, sumažinkite ugnį.
Po to makaronus reikia virti dar 3-5 minutes (priklausomai nuo rūšies), nusunkite vandenį ir mėgaukitės gardžiu patiekalu.
Stebėkite vandens temperatūrą
Bet kokius makaronus, nesvarbu, kokios jie būtų rūšies, reikėtų mesti tik į verdantį vandenį. Net jei ruošiatės virti spagečius ar farfalle. Jei to nepadarysite, produktai iš karto sulips ir bus panašesni į košę, o tai nėra apetitiška.
Be išvaizdos, nukentės ir produkto skonis.
Dažniau maišykite patiekalą
Kaip virti makaronus, kad jie nesuliptų? Labai svarbia taisykle galima išskirti dažną produktų maišymą virimo metu. Įdėję juos į verdantį vandenį, pradėkite energingai maišyti puodo turinį, tada išbėgs makaronuose esantis krakmolas. Būtent ši medžiaga prisideda prie produktų sulipimo ir jų prilipimo prie puodo sienelių. Kuo ilgiau maišysite patiekalą, tuo geriau.
Prisiminkite druską
Prieš dėdami makaronus, turėtumėte pasūdyti vandenį. Geriausia, kad jis būtų pasūdytas, kai pradeda virti. Taip pat verta prisiminti, kiek prieskonių dėti, kad makaronai būtų skanūs. Kiekvienam 1 litrui vandens reikia ne daugiau kaip 10 g druskos.
Nuplaukite makaronus
Kai įsitikinsite, kad makaronai paruošti, reikia išjungti kaitlentę, greitai pašalinti vandens perteklių ir perkelti patiekalą į sietelį. Po to nuplaukite daiktus vandeniu, kad nuplautumėte ant jų likusį krakmolą. Makaronai nustos sulipti ir taps trapūs bei skanūs.
Neuždenkite keptuvės dangčiu
Jei jus domina, kaip virti makaronus, kad jie nesuliptų, turėtumėte prisiminti, kad puodą, kuriame verdate patiekalą, uždengti dangčiu negalima. Jei taip padarysite, turėsite vieną didelį tešlos gumulą, nes produktai sulips.
Įdėkite sviesto
Net jei pavyks pagaminti trapius makaronus, jie gali prilipti prie lėkštės. Kad taip nenutiktų, reikia juos aptepti sviestu. Tačiau čia labai svarbu prisiminti vieną taisyklę – nedėkite kieto sviesto, geriau pirma jį ištirpinkite. Net ir šalti tokie makaronai išliks elastingi ir nepraras formos.
Svetainė nėra saugi! Visiems jūsų duomenims gresia pavojus: užpuolikai pasinaudos slaptažodžiais, naršyklės istorija, asmeninėmis nuotraukomis, banko kortelėmis ir kitais asmeniniais duomenimis.