Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Šokoladinis nekeptas sausainių pyragas – puikus paprastumo ir išskirtinio skonio derinys
Vos trys ingredientai ir jūsų laukia švelnus, kreminis, šokoladinis skonis, kuris užkariaus kiekvieno širdį.
Maisto tinklaraštininkė Fatma Gül, šio recepto autorė, pasidalijo itin paprastu nekepamo šokoladinio pyrago receptu. Tai tikras išsigelbėjimas tiems, kurie nori pasigaminti ką nors skanaus ir išskirtinio be orkaitės ir papildomų pastangų.
Receptas
Sudėtis:
- Sausainiai 2,5 pakelio
- Grietinėlė 2 pakuotės
- Pieninis arba juodasis šokoladas 400 g
Paruošimas:
- Sutrinkite sausainius rankomis arba kočėlu. Jie turi būti ne per smulkūs, geriausia, kad būtų nedideli gabalėliai, kurie sukurtų gražią pyrago tekstūrą.
- Supilkite grietinėlę į puodą storu dugnu ir užvirinkite. Kai tik pasirodys pirmieji burbuliukai – nukelkite nuo ugnies. Sudėkite sulaužytą šokoladą ir maišykite, kol jis ištirps – turėtumėte gauti blizgantį, vientisą ganache.
- Jei naudojate šokoladą su dideliu kakavos kiekiu, galite įdėti šiek tiek cukraus arba šaukštą medaus, kad skonis būtų saldesnis.
- Dideliame dubenyje sumaišykite smulkintus sausainius su karšto šokolado kremu. Švelniai išmaišykite, kad kiekvienas sausainis pasidengtų šokoladu.
- Stačiakampę arba apvalią formą išklokite maistine plėvele. Šaukštu sukrėskite mišinį į formą, šaukštu arba mentele pasirūpinkite, kad pyragas būtų tvirtas ir išlaikytų formą.
- Uždenkite pyragą maistine plėvele ir įdėkite į šaldiklį bent 3-4 valandoms. Jei turite laiko, palikite per naktį.
Šokoladinis nekeptas sausainių pyragas – puikus paprastumo ir išskirtinio skonio derinys. Vos trys ingredientai, minimalios pastangos ir turite desertą, kuris gali papuošti bet kokią šventę arba tapti saldžia paguoda po ilgos dienos.
Svetainė nėra saugi! Visiems jūsų duomenims gresia pavojus: užpuolikai pasinaudos slaptažodžiais, naršyklės istorija, asmeninėmis nuotraukomis, banko kortelėmis ir kitais asmeniniais duomenimis.