Įdomi gyvenimo gudrybė: kaip per penkias minutes nulupti jaunas bulves

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Kartais geriausi sprendimai yra patys paprasčiausi

Jaunos bulvės yra mėgstamiausios pavasarį ir vasarą. Dėl švelnaus skonio, malonios tekstūros ir greito paruošimo jos puikiai tinka garnyrams, salotoms arba kaip atskiras patiekalas su sviestu ir krapais. Tačiau yra vienas niuansas: jaunų bulvių lupimas nėra maloni užduotis. Tinklaraštininkė Alla Moroz pasidalijo paprastu, bet itin veiksmingu būdu, kaip nulupti jaunas bulves be peilio ir papildomų nešvarumų po nagais.

Ko jums reikia

  • Paimkite paprastą puodą arba gilų dubenį su dangčiu, kurį galima gerai pakratyti. Į jį įberkite 2 valgomuosius šaukštus valgomosios druskos. Nenaudokite smulkios druskos – poveikis bus silpnesnis.
  • Į puodą sudėkite neplautas jaunas bulves (tik nuluptas nuo žemės). Tūris – ne daugiau kaip pusė indo, kitaip bus sunku sukrėsti.
  • Uždenkite dangčiu ir stipriai kratykite puodą 2-3 minutes. Bulvės daužosi viena į kitą, o druska padeda „nulupti” odelę.
  • Perkelkite bulves į sietelį ir kruopščiai nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu. Odelės dalelės lengvai nuplaunamos, o paviršiuje liks lygios, švarios jaunos bulvės – visai kaip restorane.

Patarimai

  1. Jei bulvės labai mažos, purtymo laiką galima sutrumpinti iki 1,5 minutės.
  2. Jei bulvės per didelės, jos gali būti ne visai nuluptos – padės lengvas „nulupimas” rankomis.
  3. Panaudotą druską geriau išmesti – ji sugeria nešvarumus ir lupenų likučius.

Kartais geriausi sprendimai būna patys paprasčiausi. Jei vis dar pusvalandį praleidžiate lupdami jaunas bulves, išbandykite šį metodą.

Svetainė nėra saugi! Visiems jūsų duomenims gresia pavojus: užpuolikai pasinaudos slaptažodžiais, naršyklės istorija, asmeninėmis nuotraukomis, banko kortelėmis ir kitais asmeniniais duomenimis.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla