Vištienos filė su grybais grietinėlės padaže: prabangaus karšto patiekalo receptas

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Mėsa gaunasi sultinga, minkšta, su švelniu padažu ir kvapniais grybais.

Vištienos filė su grybais ir tirštu padažu puikiai tiks beveik prie bet kokio garnyro: bulvių košės, ryžių, makaronų.

Mėsa gaunasi sultinga, minkšta su švelniu padažu ir kvapniais grybais.

Receptas

Sudėtis:

  • Vištienos filė 700 g
  • grybai 400 g
  • grietinėlė 10-20 % 200 ml
  • svogūnai 1 vnt.
  • česnakas 2 skiltelės
  • sviestas 30 g
  • vištienos prieskoniai 1 šaukštelis.
  • augalinis aliejus 2 valg.
  • maltų juodųjų pipirų
  • druska

Paruošimas:

  1. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
  2. Grybus nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  3. Nulupkite svogūną ir česnaką, supjaustykite mažais kubeliais.
  4. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite vištienos filė, apkepkite, kol apskrus, ir sudėkite į lėkštę.
  5. Toje pačioje keptuvėje pakepinkite svogūną ir česnaką, kol suminkštės, sudėkite grybus ir kepkite, kol išgaruos skystis, sudėkite sviestą ir kepkite tris minutes, supilkite grietinėlę, išmaišykite.
  6. Sudėkite vištienos filė, maltus juoduosius pipirus, prieskonius, druską ir dar kartą išmaišykite. Troškinkite 5-10 minučių ant mažos ugnies.

Svetainė nėra saugi! Visiems jūsų duomenims gresia pavojus: užpuolikai pasinaudos slaptažodžiais, naršyklės istorija, asmeninėmis nuotraukomis, banko kortelėmis ir kitais asmeniniais duomenimis.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla