Net labai kietos kepenys taps minkštos ir švelnios: pridėkite vieną įdomų produktą

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Ši paprasta paslaptis jus tikrai nustebins!

Štai kulinarinė gudrybė, kuri pakeis jūsų kepenų patiekalus: užpilkite jas verdančiu vandeniu, įdėkite garstyčių ir gausite neįtikėtinai švelnią tekstūrą bei sodrų skonį.

Receptas

Sudėtis:

  • vištienos kepenėlės 700 g
  • svogūnai 3-4 vnt.
  • česnakas 2 skiltelės
  • grietinė 4 šaukštai.
  • vandens 2 valg.
  • garstyčių 1 šaukštelis
  • druskos, prieskonių
  • pagal skonį

Paruošimas:

  1. Vištienos kepenėles supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir pašalinkite riebalų perteklių. Sudėkite į koštuvą, nuplaukite po tekančiu vandeniu ir leiskite nusausinti.
  2. Tada perkelkite kepenėles į gilią lėkštę, užpilkite staigiu verdančiu vandeniu ir palikite 3 minutes. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais ir kepkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės. Pagal skonį įberkite šiek tiek druskos ir cukraus. Kai svogūnai taps auksinės spalvos, sudėkite smulkintą česnaką ir dar minutę pakepinkite.
  3. Nusunkite karštą vandenį nuo kepenėlių ir sudėkite jas į keptuvę su svogūnais. Troškinkite po dangčiu ant vidutinės ugnies 3-5 minutes. Sumaišykite grietinę ir garstyčias. Jei grietinė per tiršta, atskieskite ją vandeniu ir gerai išmaišykite.
  4. Užpilkite grietinės padažą ant kepenėlių ir svogūnų, užvirinkite. Tada sumažinkite ugnį iki silpnos, uždenkite keptuvę dangčiu ir virkite dar 10 minučių. Patikrinkite padažo skonį, jei reikia, įberkite prieskonių.

Kepenėles grietinės padaže patiekite su mėgstamu garnyru. Gero apetito!

Svetainė nėra saugi! Visiems jūsų duomenims gresia pavojus: užpuolikai pasinaudos slaptažodžiais, naršyklės istorija, asmeninėmis nuotraukomis, banko kortelėmis ir kitais asmeniniais duomenimis.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla