Makaronai carbonara su šonine: žingsnis po žingsnio receptas

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Makaronai carbonara su šonine yra gana populiari ir soti garsaus patiekalo versija.

Carbonara yra klasikinis patiekalas tiesiai iš Italijos, kuris per savo šimtmečių istoriją spėjo įgyti nemažai paruošimo variantų. Tarp jų galima rasti variantą su šonine, kuris yra ne mažiau skanus, o dėl papildomų produktų įtraukimo į receptą yra sotesnis. Toliau pateikiamas paprastas ir gana greitas makaronų carbonara su šonine gaminimo receptas, su kuriuo susidoros net pradedantysis.

Įranga

Prieš pradedant darbą svarbu su savimi turėti šią įrangą:

  • pjaustymo lentą;
  • peilis;
  • dubuo;
  • tarkos;
  • Keptuvė;
  • keptuvė;
  • mentele;
  • kaušas.

Sudėtis

Dviem porcijoms (viena porcija yra maždaug 250 g) paruošti reikės:

  • svogūnų – 50 gramų;
  • česnako – 1 skiltelė;
  • šoninės – 200 gramų;
  • petražolių – 1 ryšulėlis;
  • vandens – 2 litrai;
  • pastos – 120 gramų;
  • druskos (pagal skonį);
  • maltų juodųjų pipirų (pagal skonį);
  • tarkuoto kietojo sūrio – 50 g;
  • parmezano – 20 gramų;
  • grietinėlės (33%) – 150 mililitrų.

Maisto gaminimas

Pirmas žingsnis

Svogūną pirmiausia supjaustykite pusžiedžiais, tada mažais kubeliais. Taip pat reikės smulkiai sukapoti česnaką, kurį pirmiausia sutrinkite plokščiąja peilio dalimi.

Makaronai carbonara su šonine: receptas žingsnis po žingsnio

Antras žingsnis

Paimkite gabalėlį šoninės ir supjaustykite jį keliomis plonomis juostelėmis. Parduotuvėje galite nusipirkti jau supjaustytos šoninės, kurią iš karto galite dėti į keptuvę.

Trečias žingsnis

Kruopščiai atskirkite petražolių stiebus ir lapelius, tada juos smulkiai supjaustykite.

Ketvirtas žingsnis

Pastatykite vandenį ant didelės ugnies, įberkite druskos pagal skonį ir palaukite, kol užvirs. Paruoštus makaronus sudėkite į verdantį vandenį ir palikite, kol jie taps al-dente.

Penktasis veiksmas

Į keptuvę neįpilkite aliejaus ir kepkite šoninę ant didelės ugnies. Tada reikia įmesti jau susmulkintą svogūną ir česnaką, o pasiekus auksinę plutelę galima įberti pipirų.

Šeštas žingsnis

Į keptuvę įpilkite 1,5 ąsočio vandens, kuriame virė makaronai, ir susmulkintų petražolių. Svarbu, kad mišinys virtų dvi minutes.

Septintas žingsnis

Galiausiai sudėkite ir makaronus, tada dar dvi minutes troškinkite maistą (jei norite, galite dar kartą įberti pipirų).

Aštuntas žingsnis

Supilkite grietinėlę, kruopščiai išmaišykite ir dar pavirkite tris minutes. Suberkite tarkuotą kietąjį sūrį, išmaišykite ir sumažinkite kaitrą iki silpnos ugnies. Palikite ant ugnies, kol padažas sutirštės.

Devintasis žingsnis

Patiekite vieną ar dvi porcijas karšto patiekalo. Nepamirškite pridėti tarkuoto parmezano ir viso petražolės lapelio.

Svetainė nėra saugi! Visiems jūsų duomenims gresia pavojus: užpuolikai pasinaudos slaptažodžiais, naršyklės istorija, asmeninėmis nuotraukomis, banko kortelėmis ir kitais asmeniniais duomenimis.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla