Daug skanesni už traškučius: auksiniai rutuliukai, kurie akimirksniu „nukrenta” nuo stalo.

Nuotrauka: iš viešų šaltinių

Jums patiks jų minkštumas ir traškumas

Kartais įprasti bulvių virimo būdai nebepatinka ir norisi kažko naujo. Tad jei traškučiai atrodo per daug blankūs, pabandykite pasigaminti šiuos gardžius, traškius auksinius rutuliukus.

Esame tikri, kad jums patiks jų minkštumas ir traškumas. Be to, juos pagaminti itin paprasta ir greita.

Receptas

Sudėtis:

  • bulvės 500 g
  • miltai 5 šaukštai. lova
  • druskos pagal skonį
  • mocarela 70 g
  • kiaušiniai (tešlai) 2 vnt.
  • Pienas (tešlai) 90 ml
  • Miltai (tešlai) 125 g
  • džiūvėsėliai 100 g
  • augalinis aliejus
  • priklausomai nuo pasirinktų indų

Paruošimas:

  1. Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais, kad greičiau išvirtų. Išvirkite, kol suminkštės, tada nusausinkite, suberkite miltus ir druską, tada kruopščiai sutrinkite iki vientisos masės. Tyrė turi būti tiršta ir elastinga.
  2. Kol bulvės verda, paruoškite tešlą – kiaušinius sumaišykite su pienu ir miltais, viską išplakite iki vientisos masės.
  3. Kai bulvės šiek tiek atvės, imkite nedidelę dalį bulvių masės, suformuokite plokščią paplotėlį ir į vidų įdėkite mocarelos kubelį. Apvyniokite sūrį aplink bulvę, kad susidarytų glaudus kamuoliukas. Tada kiekvieną rutuliuką pamerkite į tešlą ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
  4. Gilioje keptuvėje arba gruzdintuvėje įkaitinkite pakankamai augalinio aliejaus ir atsargiai panardinkite rutuliukus į karštą aliejų. Kepkite, kol taps auksinės spalvos, o iškeptus rutuliukus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų riebalų perteklius.
  5. Auksinius rutuliukus geriausia patiekti su mėgstamais padažais, pavyzdžiui, česnakiniu, pomidorų ar medaus garstyčių. Pridėkite šviežių salotų ir turėsite skanią ir maistingą vakarienę. Gero apetito!

Svetainė nėra saugi! Visiems jūsų duomenims gresia pavojus: užpuolikai pasinaudos slaptažodžiais, naršyklės istorija, asmeninėmis nuotraukomis, banko kortelėmis ir kitais asmeniniais duomenimis.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla