Atmintinė šeimininkėms: kuo kepant galima pakeisti sviestą ir augalinį aliejų

Papasakosime, kuo galima pakeisti sviestą ar augalinį aliejų, taip pat kodėl ir kada reikėtų ieškoti alternatyvos.

Sviestą ir augalinį aliejų galite pakeisti skirtingais produktais / depositphotos.com

Kiekvienai šeimininkei yra nutikę nesėkmių – pradėjo kepti, o gamindama sužinojo, kad nėra reikiamo ingrediento. Be to, būna sitijų, kai negalima naudoti tam tikro produkto (pavyzdžiui, sviesto) – jis pakenks žmonėms, turintiems individų laktozės netoleravimą.

Kuo pakeisti sviestą kepiniuose ir ką daryti, jei nėra augalinio aliejaus – skaitykite medžiagoje.

Kuo pakeisti sviestą keksiukuose ir kituose kepiniuose

Svarbu suprasti, kad tokia alternatyva galima tik tešlai – kremui ar glaistui ruošti geriau naudoti tik tokį produktą. Faktas tas, kad sviestas yra tirštiklis, be kurio tešlos struktūra bus sutrikdyta, ir kepiniai neišeis tokie, kokių norėjote.

Jei nežinote, kuo pakeisti sviestą smėlio tešloje, sluoksniuotos tešlos pyraguose, mielinėje tešloje ar bet kurioje kitoje tešloje, išbandykite šiuos variantus:

  • skaidrus sviestas – kaitinant produktą, pieno riebalai išlieka, laktozė išnyksta, o produktas įgauna neįtikėtiną kreminį skonį;
  • augalinis, kokosų, žemės riešutų, kukurūzų ir alyvuogių aliejus – idealiai tinka pp receptams ir laktozės netoleruojantiems žmonėms;
  • Graikiškas jogurtas ir grietinė – galima naudoti, jei nėra problemų dėl pieno produktų virškinamumo.

Taip pat galite naudoti vaisių ir daržovių tyrė – tinka, jei reikia sumažinti kepinių kaloringumą.

Kuo kepant galima pakeisti augalinį aliejų – variantai

Kai norite kepiniams suteikti kreminį skonį, aromatą ir sukurti švelnesnę struktūrą, galite ieškoti alternatyvos šiam produktui. Atsižvelkite į tai, kad pridėjus „sunkesnio” produkto, keksiuko ar pyrago kaloringumas tampa didesnis. Galimi šie pakaitalai:

  • Paprastas sviestas arba lydytas sviestas;
  • graikiškas jogurtas arba grietinė;
  • vaisių ir daržovių tyrės.

Be to, pastarasis punktas idealiai tinka, jei maitinatės teisingai, nenorite papildomų kalorijų ir apskritai norite gauti „lengvų” skrandžiui ir figūrai kepinių.

Kaip sviestą pakeisti augaliniu aliejumi ir atvirkščiai

Atminkite, kad svarbiausia taisyklė – laikytis proporcijų, kad nesugadintumėte tešlos struktūros. Kokosai, lydytas sviestas, graikiškas jogurtas ir grietinė pakeisti sviestą (ir jis juos pakeičia) santykiu 1:1.

Saulėgrąžų aliejus, alyvuogių aliejus, kukurūzų aliejus, žemės riešutų aliejus – 10:8 santykiu, kai augalinio produkto yra mažiau nei sviesto produkto, pvz:

  • 10 g sviesto – 8 g augalinio aliejaus;
  • 50 g sviesto – 40 g augalinio aliejaus;
  • 100 gramų sviesto – 80 gramų augalinio aliejaus;
  • 200 gramų sviesto – 160 gramų augalinio aliejaus.

Taip pat galite naudoti kaip pakaitalą margarinas santykiu 1:1, tačiau nepamirškite, kad tokiame produkte yra kenksmingų transriebalų, todėl nereikėtų juo susižavėti – geriau rinktis sveikesnę alternatyvą.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla