Greitas kepimas: „gėlių” iš sluoksniuotos tešlos su sūriu receptas

Nuotrauka: iš viešų šaltinių

Užtenka nusipirkti paruoštos tešlos pakuotę ir pradžiuginti šeimą kulinariniu šedevru.

Sluoksniuotos tešlos pyragai su įdaru yra alternatyva pyragams ir koldūnams. Norint iškepti ką nors skanaus šeimai, nereikia vargti su miltais, vandeniu ir kitais ingredientais. Pakanka nusipirkti paruoštos tešlos pakuotę ir pradžiuginti šeimą kulinariniu šedevru. Kulinarijos tinklaraštininkė Natalija Žuk parodė, kaip pasigaminti skanų užkandį iš sluoksniuotos tešlos, įdarytos trijų rūšių sūriu.

„Gėlės” iš sluoksniuotos tešlos ir sūrio

Sudėtis:

  • Sluoksniuotos tešlos – 500 gr;
  • kreminis sūris – 150 g;
  • fetos sūris – 180 g;
  • mocarelos sūris – 100 gr (+ 50 gr pabarstymui);
  • žolelių (krapų ir petražolių);
  • riebalams – 1 kiaušinio trynys + 1 valgomasis šaukštas pieno.

Paruošimas:

  1. Iškočiokite tešlą ir supjaustykite kvadratėliais, kaip parodyta vaizdo įraše.
  2. Tada paruoškite įdarą: grietinėlės sūrį sumaišykite su fetos sūriu ir tarkuotu mocarelos sūriu ir gerai išminkykite. Įdėkite smulkiai supjaustytų žolelių. Viską dar kartą gerai išmaišykite.
  3. Į kiekvieną kvadratėlį dėkite įdaro, užspauskite kraštus, susukite į kamuoliuką ir dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos, tada suformuokite „gėlę”, kaip rodo autorė.
  4. Kiekvieną „gėlę” aptepkite pieno ir kiaušinio mišiniu ir apibarstykite tarkuota mocarela.
  5. Kepimo skardą 30 minučių siųskite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Svetainė nėra saugi! Visiems jūsų duomenims gresia pavojus: užpuolikai pasinaudos slaptažodžiais, naršyklės istorija, asmeninėmis nuotraukomis, banko kortelėmis ir kitais asmeniniais duomenimis.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla