Pamirškite majonezą ir augalinį aliejų: su šiuo padažu paprasčiausios salotos bus daug kartų gardesnės.

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Su šiuo padažu net salotos iš paprastų biudžetinių produktų taps kulinarijos meno kūriniu.

Atėjo naujo daržovių derliaus sezonas, todėl šeimininkės ruošia įvairias skanias salotas. O padažams tradiciškai naudojamas augalinis aliejus, grietinė, majonezas ir jogurtas. Tačiau profesionalūs virėjai rekomenduoja atsisakyti šių standartinių produktų ir naudoti padažą, kurį lengva paruošti iš visada virtuvėje esančių komponentų. Apie tai rašo šaltinis Ukr.Media.

Kaip iš paprastų ingredientų pasigaminti išskirtinį daržovių salotų padažą

Tradiciniai daržovių salotų padažai jau seniai nieko nestebina. Be to, jie visiškai nepagerina daržovių skonio, o tik prideda papildomų kalorijų. Profesionalūs virtuvės šefai pasidalijo savo paslaptimis, kaip pasigaminti padažą iš paprastų, visada po ranka esančių ingredientų. Šį padažą galima laikyti šaldytuve keletą savaičių, kol kitą kartą panaudosite.

Tokiam salotų padažui paruošti nereikia daug laiko – užteks kelių minučių. Padažą greitai paruošti gali net pradedantis kulinaras.

Kaip paruošti padažą daržovių salotoms

Pagrindinis padažo ingredientas – saulėgrąžų aliejus, galite naudoti ir alyvuogių aliejų. Padažo skonį sustiprins prieskoninės žolelės ir citrina.

  • 100 ml augalinio aliejaus reikia imti 1 šaukštą valgomojo baltojo acto ir pusės citrinos sulčių. Druskos dedama pagal skonį.
  • Visus ingredientus kruopščiai sumaišyti stikliniame inde, padažas turi būti vientisos konsistencijos.
  • Citriną galima pakeisti laimu, tai suteiks padažui tropinio gaivumo. Citrusiniai vaisiai ne tik praturtina padažo skonį, bet ir prailgina jo galiojimo laiką.
  • Padažui pagardinti į padažą reikėtų įberti žiupsnelį ar du Provanso arba itališkų žolelių.

Padažas puikiai dera su daržovėmis ir lapiniais žalumynais, taip pat jo galima dėti prie mėsos. Padažą taip pat verta išbandyti Cezario ir graikiškose salotose.

Paruoštas padažas šaldytuve laikomas tris savaites. Prieš tolesnį naudojimą indą su padažu pakratykite, kad ištirptų prieskoninių žolelių nuosėdos.

Svetainė nėra saugi! Visiems jūsų duomenims gresia pavojus: užpuolikai pasinaudos slaptažodžiais, naršyklės istorija, asmeninėmis nuotraukomis, banko kortelėmis ir kitais asmeniniais duomenimis.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla