Kaip greitai išvirti žirnių sriubą: žirniai be mirkymo išvirs per 15 minučių

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Papasakosime, kaip išvirti žirnių sriubą, kad išvirtų žirniai ir nereikėtų tam sugaišti pusės dienos

Žirnių sriuba ar žirnių tyrė yra skanios ir sveikos, tačiau daugelis šeimininkių nemėgsta jų virti dėl paprastos priežasties: žirniai ilgai verda. Kartais jie mirkomi, bet tai ne visada duoda rezultatą. Šią problemą, pasirodo, išspręsti visai paprasta: pasakysime, ką daryti, kad žirniai išvirtų greičiau ir sriuba būtų išvirta tiesiogine to žodžio prasme per pusvalandį ar net greičiau.

Kiek laiko virti žirnių sriubą ar košę, jei žirniai nemirkomi

Kiek laiko reikia virti žirnius, kad jie išvirtų? Tai priklauso nuo kelių veiksnių:

  • ar žirniai yra smulkinti, ar skaldyti (t. y. kokio dydžio žirniai);
  • virimo režimas;
  • norimą sriubos / košės konsistenciją;
  • ar prieš verdant žirniai buvo mirkyti, ar ne.

Jei kalbėsime apie tai, kiek laiko virti žirnių sriubą be mirkymo, smulkinti žirniai paprastai būna paruošti po 50 minučių, smulkinti – po 40.

Mirkymas (paprastai mirkoma nuo 2 iki 6 valandų) leidžia išgauti kreminę tekstūrą ir, žinoma, šiek tiek sutrumpina virimo laiką. Tačiau yra ir būdų, kaip greitai išvirti žirnių sriubą jos nemirkant.

Ką dėti į žirnių sriubą, kad žirniai išvirtų per 20 minučių

Norėdamos perpus sutrumpinti žirnių virimo laiką, šeimininkės naudoja tokią gudrybę: į verdantį vandenį, kuriame verda žirniai, įberkite žiupsnelį sodos. Tai neturi įtakos skoniui, tačiau šarmo veikiamos kruopos išverda per 20 minučių.

Kaip pasigaminti žirnių sriubą per 15 minučių

Jei soda atrodo abejotinas variantas, patariama kita gudrybė. Ką reikia daryti:

  1. Prieš gamindami žirnius nuplaukite;
  2. suberkite į šaltą vandenį, užvirkite ir virkite 7 minutes;
  3. po šio laiko į verdantį vandenį įpilkite dar vieną stiklinę arba pusę stiklinės šalto vandens ir virkite dar 7 minutes.

Tada galite sudėti bulves, morkas, bulvytes ir kitus ingredientus.

Žirnių košei šis būdas taip pat tinka, o jei leisite virti 5 minutėmis ilgiau, gausite bulvių košę.

Kaip pagerinti žirnių sriubos skonį

Žirnių sriubą galite pagardinti sodresniu ir įdomesniu skoniu:

  • rūkyta mėsa – šonkauliukai, kumpis, dešra suteiks skonio ir aromato;
  • žiediniai kopūstai, saldžiosios paprikos;
  • česnakų, čiobrelių ir lauro lapų, kad sustiprėtų skonis;
  • ciberžolės ir pipirai, kad būtų įvairesni.

Jei norite, kad sriuba būtų kreminės tekstūros, galite įpilti šiek tiek grietinėlės, ji taip pat sušvelnina patiekalo skonį. Ir, žinoma, klasikinis patiekalas su traškiais skrebučiais.

Svetainė nėra saugi! Visiems jūsų duomenims gresia pavojus: užpuolikai pasinaudos slaptažodžiais, naršyklės istorija, asmeninėmis nuotraukomis, banko kortelėmis ir kitais asmeniniais duomenimis.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla