Cukrus sulipęs arba kietesnis už uolą: patyrusių šeimininkų gudrybės, kaip išspręsti šią problemą

Drėgną ar sukietėjusį cukrų galima „atgaivinti” be didelių pastangų.

Kodėl cukrus kietėja ir ką daryti, jei taip atsitiko / nuotr. depositphotos.com

Cukrus ir druska – „amžini” produktai. Jie patys nesugenda metų metus ir leidžia pratęsti kitų maisto produktų „gyvenimą”. Žinoma, jei žinote ir atsižvelgsite į jų laikymo nisus.

Mes pasakoja, ką daryti, kad niekada netektų išmesti cukraus į šiukšlių dėžę.

O anksčiau pasakojome, kaip laikyti maistą šaldytuve, kad jis nesugestų ir nesugestų.

Cukrinėje užšalęs cukrus – kaip jį vėl padaryti birų

Jei atidarėte cukrinę ir pastebėjote, kad joje esantis cukrus virto akmeniu, beveik neabejotinai galima teigti, kad į ją pateko drėgmės. Tokiu atveju jį dar galima „atgaivinti”, tačiau ne praradus tekstūros.

Yra keletas variantų, ką daryti, jei cukrus sulipo. Kuris būdas jums tiks, priklauso nuo problemos masto.

Pirmiausia atsargiai pabandykite šakute išmaišykite susikaupusį cukrų, dantukais sutrupinkite gumulėlius, nes anksčiau ar vėliau jie pradės pasiduoti. Jei šakutės nepakanka, patrinkite cukraus gabalėlį ant trintuvo, kad suskiltų į smulkesnes granules, kurias galima sutrinti šakute arba pertrinti per sietelį. Jei tai yra labai sunku, ištrinkite cukrų, jei gabalėliai labai dideli, suskaldykite juos plaktuku.Saldžius „akmenukus” suvyniokite į švarų, sausą rankšluostį.

Ką daryti, jei cukrinėje užšalo cukrus / nuotr. depositphotos.comKą daryti, jei cukrus užšalo cukrinėje / nuotr. depositphotos.com

Jei cukraus kiekis, su kuriuo reikia „susidoroti”, yra nedidelis, taip pat galite pabandyti mikrobangų krosnelėje kad taptų trapus. Indą su cukrumi kaitinkite impulsais (po 10-15 sekundžių) ant mažos galios ir maišykite, kol gausite norimą rezultatą.

Puiku, jei turite virtuvinį kombainą arba blenderį. Jais galima greičiausiai suskaidyti cukrų. Vienintelis trūkumas tas, kad lengva persistengti ir granuliuotą cukrų paversti cukraus pudra. Taigi procesą reikia atidžiai kontroliuoti.

Tapo drėgnas ir lipnus – veiksmingi patarimai, kaip pašalinti drėgmę iš cukraus

Jei pastebėjote, kad cukrus cukraus dubenyje yra drėgnas liečiant ir sulipęs, pirmiausia, ką turėtumėte padaryti, kad jis atrodytų taip pat, tai jį išdžiovinti.

Yra keletas būdų, kaip išdžiovinti cukrų – tai be vargo galite padaryti namuose, ypač jei po ranka turite tinkamų prietaisų. Štai kelios galimybės:

  • Dėkite cukrų į orkaitę kelias minutes. Esant žemiausiai temperatūrai (65-90 laipsnių), ant kepimo skardos paskleistas cukrus nespės pradėti tirpti ir karamelizuoti. Svarbiausia – stebėti laiką, kad neliktų viso padėklo karamelės.
  • Naudokite dehidratorių maisto produktams. Naudodami šį virtuvės prietaisą galite visiškai išdžiovinti cukrų, nebijodami persistengti. Per kelias valandas maždaug 50-60 laipsnių temperatūroje iš cukraus išgaruos visa drėgmė.
  • Drėgną cukrų padėkite į šiltą ir sausą vietą.pvz., ant saulėtos palangės. Kad efektas būtų geresnis, prieš tai cukrų galite nusausinti servetėlėmis arba popieriniais rankšluosčiais.

Kad ir kokį būdą pasirinktumėte, atkreipkite dėmesį, kad procesas bus greitesnis, jei cukrų į indą (lėkštę, padėklą, padėklą) pilsite plonu sluoksniu. Jei cukrus dėl džiovinimo susiraukšlėjo, pasinaudokite pirmiau pateiktais patarimais.

Kaip tinkamai laikyti cukrų – prisiminkite tai visam laikui

Cukrų galima laikyti metų metus, kad jis išliktų trapus, nesuliptų ir nesuliptų. Pagrindinė taisyklė – laikyti jį sandarų.

Konteinerio medžiaga nėra tokia svarbi (jis gali būti stiklinis, plastikinis ar keramikinis), svarbiausia, kad jis turėtų sandariai užsidarantį dangtelį. Ir šio dangtelio, žinoma, nereikėtų pamiršti uždaryti.

Norėdamos būti tikros, kad cukrus neprisigers drėgmės pertekliaus, patyrusios šeimininkės naudoja ir paprastą gudrybę: tiesiog į cukraus indą įdėkite džiovintų citrusinių vaisių žievelių arba duonos riekelę. Jei drėgmė bus per didelė, jos sugers nereikalingą vandenį.

Laikykitės šių laikymo taisyklių, ir jums daugiau niekada nereikės galvoti, kaip sugriauti pasenusį cukrų ar jį išdžiovinti.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla