Kijevo kotletai bus dar skanesni, jei pridėsite šio ingrediento: jį rasite bet kuriame šaldytuve.

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Klasikinį receptą galima patobulinti vienu nebrangiu produktu

Kijevo kotletas jau seniai užkariavo ne tik paprastų ukrainiečių, bet ir Europos gurmanų širdis ir skrandžius. Toks patiekalas patiekiamas Vokietijos, Prancūzijos ir Italijos restoranuose, nors dažniausiai jis gaminamas iš maltos mėsos. Geriau pasigaminti naminį skanėstą iš vištienos filė, o kad jis būtų dar skanesnis – pridėti vieną paprastą produktą.

Kijevo kotletas – klasikinis receptas

Pirmiausia siūlome panagrinėti, kaip pagal tradicinį variantą turėtų būti ruošiami kotletai ant kievskio – receptas paprastas, bet, galima sakyti, pagrindinis. Tik jį žinodami galėsite papildyti arba patobulinti technologiją.

Ingredientai: 1:

  • dvi vištienos krūtinėlės;
  • 82,5 % sviesto – 150 g;
  • du valgomieji šaukštai miltų (su šlifuokliu);
  • 150 gr džiūvėsėlių;
  • du vištų kiaušiniai;
  • 100 ml pieno;
  • 20 g šviežių petražolių;
  • 300 ml saulėgrąžų aliejaus;
  • druskos ir pipirų.

Paruošimas:

  1. Neįmanoma pagaminti skanių Kijevo stiliaus kotletų, jei tinkamai neapdorosite mėsos. Filė reikia kruopščiai nuplauti, nulupti odą, kiekvieną gabalėlį išilgai perpjauti į 3 dalis ir, uždengus plėvele arba maišeliu, pamušti. Sviestą iš šaldytuvo išimkite iš anksto, kad jis suminkštėtų iki kambario temperatūros. Susmulkinkite petražoles ir sumaišykite jas su sviestu, suformuodami kelis įdaro rutuliukus, mūsų atveju – 6 (tiek, kiek yra mėsos sluoksnių).
  2. Sviestą ir žoleles 5 minutėms įdedame į šaldiklį, kitaip faršas ištirps ir išsisklaidys. Praėjus šiam laikui, išimame sviestą ir kiekvieną rutuliuką apvyniojame vištienos gabalėliu. Vėl dedame į šaldiklį 5 minutėms. Tuo pat metu giliame dubenyje įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir plakite kaip omletui. Išimkite pusgaminius, pasūdykite ir papipirinkite, apvoliokite miltuose, tada kiaušinio ir pieno plakinyje, tada džiūvėsėliuose ir vėl miltai-maisto-džiūvėsėliai. Tai reiškia, kad duona kepama du kartus.
  3. Tuo metu ant viryklės jau turėtų būti keptuvė su įkaitintu aliejumi, ten dedame kotletus. Kepame po 5 minutes iš abiejų pusių, kol atsiranda auksinė plutelė. Tuomet paruoškite kieviškus kotletus orkaitėje – perkelkite juos į kepimui skirtą indą ir įdėkite į orkaitę 10 minučių 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Voila – vakarienė paruošta!
  4. Tačiau jei norite, kad patiekalas pasirodytų dar skanesnis, patariame pasinaudoti viena gyvenimo gudrybe. Prieš apvoliodami sviestą ir žoleles vištienoje, ant sviesto rutuliuko uždėkite gabalėlį kietojo sūrio. Tik tada jį suvyniokite, įdėkite į šaldiklį, o tada apvoliokite duonoje, miltuose ir tešloje. Ši kulinarinė paslaptis leis mėgautis neįprastu, bet labai kreminiu įdaru – juk sūris patiekalui suteikia tam tikro pikantiškumo.

Svetainė nėra saugi! Visiems jūsų duomenims gresia pavojus: užpuolikai pasinaudos slaptažodžiais, naršyklės istorija, asmeninėmis nuotraukomis, banko kortelėmis ir kitais asmeniniais duomenimis.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla