Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Iš braškių galima pagaminti daug skanių desertų
Gegužės-birželio mėn. sezono metu braškės yra aromatingos, sultingos ir saldžios, tačiau vėliau šios uogos praranda savo skonį, todėl, jei norite jomis mėgautis ilgiau, verta jas užšaldyti. Visų pirma virėjai ir receptų kūrėjai papasakojo martha stewart, kaip geriausiai laikyti braškes šaldiklyje ir išvengti ledo susidarymo.
Kiek laiko galima laikyti šviežias braškes?
Kaip pažymėjo šefas Dan Gay, šviežios braškės gali išsilaikyti nuo trijų iki penkių dienų. Tačiau jų galiojimo laikas gali priklausyti nuo to, kur jas perkate.
„Nuo vynmedžio nuskintų braškių galiojimo laikas yra trumpesnis nei parduotuvėje pirktų braškių”, – pabrėžė ekspertas.
Kaip ilgiau išlaikyti braškes šviežias?
Kad uogos išliktų šviežios dar vieną ar dvi dienas, virėjas rekomenduoja jas švelniai nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir laikyti inde šaldytuve.
Tuo tarpu Sheela Prakash, kulinarinės knygos „Salotų sezonai” autorė, sako, kad jei liko papildomų braškių, pabandykite jų įdėti į pietus. Ji sako, kad šviežias braškes dažnai derina su rabarbarais.
„Rabarbarai suteikia pikantiško traškumo, kuris puikiai dera su saldžiomis uogomis”, – paaiškino ji.
Kaip užšaldyti braškes?
Jei turite daug uogų, galite jas tiesiog užšaldyti.
„Braškės labai gerai užšaldomos ir iš jų galima paruošti daug puikių patiekalų”, – patarė šefas Danas.
Pažymima, kad yra keli skirtingi būdai, kaip užšaldyti braškes. Ekspertų mėgstamiausias būdas – šaldyti uogas sveikas arba perpjautas per pusę. Taip pat galima užšaldyti braškes taip, kaip planuojate jas naudoti.
„Braškės turi daug vandens, todėl atšildytos jos linkusios atšilti ir permirkti. Kad kuo mažiau susidarytų ledo kristalų (tikrieji drėgmės kaltininkai, jie suardo uogų struktūrą, todėl atšildomos jos tampa minkštos), geriausia jas užšaldyti greitai užšaldant. Tai reiškia, kad uogos užšaldomos vienu sluoksniu, greitai veikiant šaltam šaldiklio orui”, – sakė martha stewart.
Taigi viena kulinarinių knygų autorė Yvette Marquez-Sharpnack pasidalijo instrukcijomis, kaip vis dėlto tinkamai užšaldyti braškes:
- Uogas nuplaukite;
- švelniai nusausinkite jas popieriniu rankšluosčiu;
- pašalinkite kotelius, dideles uogas perpjaukite per pusę;
- Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi, sudėkite braškes perpjauta puse į apačią ir išlyginkite;
- neuždengtą padėklą perkelkite į šaldiklį ir užšaldykite, kol sustings, maždaug per šešias valandas;
- užšaldytas braškes perkelkite į šaldymo maišelį arba indą ir laikykite šaldiklyje;
- nelaikykite jų šaldiklio durelėse, kuriose gali svyruoti temperatūra.
Ekspertai pridūrė, kad šaldytos uogos turėtų išlaikyti savo skonį maždaug šešis mėnesius, po to jas galima valgyti, tačiau skonis pradeda prastėti.
Svetainė nėra saugi! Visiems jūsų duomenims gresia pavojus: užpuolikai pasinaudos slaptažodžiais, naršyklės istorija, asmeninėmis nuotraukomis, banko kortelėmis ir kitais asmeniniais duomenimis.