Pigi mėsa taps panaši į aukščiausios klasės kepsnį: ją reikia marinuoti sodoje.

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Po labai paprasto apdorojimo mėsa taps tokia minkšta, kad ją bus galima pjaustyti šaukštu.

Jautienos mėgėjai žino, kad įprastą mėsą iš parduotuvės ar turgaus reikia virti bent 2 valandas. Net ir po to patiekalas gali likti kietas ir „guminis”. Žinoma, iš veršienos galima iškepti patį švelniausią kepsnį. Tačiau tam reikia pirkti specialią jauną mėsą, kuri tikrai nebus pigi.

Laimei, išmintingi kulinarijos ekspertai sugalvojo būdą, kaip pigų turgaus produktą paversti aukštos klasės kepsniu. Jie pavadino triuką, kaip be didelių pastangų žalią mėsą padaryti minkštą. Šis metodas populiarus kinų virtuvėje.

Ko galima pridėti prie mėsos, kad ji taptų minkšta

Kulinarine paslaptimi buvo pasidalinta „Express” publikacijoje. Paprasta valgomoji soda padės padaryti pigų kepsnį minkštą.

Kinijoje šis metodas vadinamas „aksomavimu”. Jautienos paviršių reikia pabarstyti valgomąja soda (1 arbatinis šaukštelis 500 g) ir palikti 10-30 minučių. Produktas padidina pH lygį. Baltymai ne taip tvirtai sukimba, todėl mėsa labai suminkštėja. Po marinavimo kepsnius gerai nuplaukite ir nusausinkite, kad neliktų sodos kvapo.

Tada galite pereiti prie kepimo. Žinodami, kaip suminkštinti mėsą soda, galite pasigaminti skanius kepsnius kaip iš brangaus restorano. Veršieną kepkite 7-10 minučių arba troškinkite apie 40 minučių. Ji suminkštės daug greičiau.

Tai ne vienintelis būdas mėsai suminkštinti. Seną žalią produktą galima 2-4 valandas mirkyti putojančiame vandenyje, vyne arba citrinų sultyse. Tokios medžiagos suminkština skaidulas ir produktas tampa minkštas. Galite derinti abu būdus – marinuoti, o tada apibarstyti soda.

Jei patiekalas jau iškepęs, bet viduje išlieka kietas, galite baigti gaminti vandens vonelėje arba troškinti grietinėlėje. Svarbu, kad jautiena nesudegtų.

Svetainė nėra saugi! Visiems jūsų duomenims gresia pavojus: užpuolikai pasinaudos slaptažodžiais, naršyklės istorija, asmeninėmis nuotraukomis, banko kortelėmis ir kitais asmeniniais duomenimis.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla