Kodėl verdant kiaušinius reikia sūdyti vandenį: triukas, apie kurį žino ne visi

Papasakosime, ar verdant kiaušinius reikia sūdyti vandenį ir ką tai daro.

Ką įpilti į vandenį prieš verdant kiaušinius / koliažas Mes, nuotr. pixabay.com, depositphotos.com

Kai kurios šeimininkės, dėdamos virti kiaušinius, būtinai įberia porą žiupsnelių druskos. Manoma, kad taip bus lengviau pašalinti lukštą. Pasirodo, prieskonių reikia ne dėl to. Papasakosime, kodėl iš tikrųjų verdant kiaušinius reikia sūdyti vandenį.

Kodėl verdant kiaušinius reikia dėti druskos?

Daugelis žmonių mano, kad pasūdžius vandenį, kuriame bus verdami kiaušiniai, palengvės jų valymas. Iš tikrųjų prieskonių dedama dėl kitos priežasties: jei verdant kiaušinis netyčia įtrūktų, druska (1 šaukštelis) padės lengviau nulupti kiaušinius. neleis ištekėti kiaušinio baltymui.

Ką dėti į vandenį verdant kiaušinius, kad jie gerai luptųsi

Yra keletas patarimų, kaip išvirti kiaušinius, kad jie būtų lengvai nulupami:

  • Kiaušinius iš šaldytuvo išimkite iš anksto, kad jie sušiltų iki kambario temperatūros;
  • iš pradžių kiaušinius dėkite tik į šaltą vandenį, o jam užvirus sumažinkite ugnį ir toliau virkite;
  • išvirtus kiaušinius taip pat reikia užpilti šaltu vandeniu ir leisti jiems atvėsti.

Į virtus kiaušinius taip pat rekomenduojama įdėti 1⁄2 šaukštelio valgomosios sodos, kad juos būtų lengviau nulupti.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla