Nuotrauka: iš viešų šaltinių
Išskirtinis receptas su 2 netikėtais ingredientais
Naujoje Bruklino restorano „Bonnie’s in Brooklyn” komandos „Salt Sugar MSG” kulinarinėje knygoje pateikiamas puikus Honkongo stiliaus kiaušinienės receptas, rašo epicurious.com.
Pažymima, kad šis Calvino Engo ir Phoebe Melnick receptas imituoja patiekalo, kurį galima rasti „Cha Chaan Teng” valgiaraštyje, paruošimą. Šie restoranai yra išskirtinė Honkongo kulinarinio kraštovaizdžio dalis, todėl vyriausybės pareigūnai kadaise siekė, kad jie būtų įtraukti į UNESCO nematerialaus kultūros paveldo sąrašą.
Honkongo stiliaus kiaušinienė – ką pridėti
Leidinyje rašoma, kad, norėdami suteikti kiaušiniams šilkinę tekstūrą, Eng ir Melnickas prideda du svarbius ingredientus: kukurūzų krakmolą ir kondensuotą pieną.
Kukurūzų krakmolas yra pagrindinis kinų virtuvėje naudojamas tirštiems padažams gaminti. Kiaušiniuose jis atlieka tą pačią tirštiklio funkciją, padeda sukurti struktūrą ir neleidžia išvirti. Tai reiškia, kad kiaušiniai bus drėgni ir minkšti, net jei juos šiek tiek per ilgai virsite, rašoma leidinyje.
Kita vertus, kondensuotas pienas suteiks kiaušiniams riešutinio, karamelinio kreminio skonio, priduria epicurious.com.
Honkongo stiliaus kiaušinienę galima patiekti ant baltųjų ryžių su žaliaisiais svogūnais ir marinuotais agurkais arba ant pieniškos bandelės su kumpiu ir lydytu amerikietišku sūriu, kaip siūlo recepto autoriai.
Svetainė nėra saugi! Visiems jūsų duomenims gresia pavojus: užpuolikai pasinaudos slaptažodžiais, naršyklės istorija, asmeninėmis nuotraukomis, banko kortelėmis ir kitais asmeniniais duomenimis.