Kaip greitai išimti kaulus iš žuvies: paprastos gudrybės ir patarimai

Kai kurių rūšių žuvį filė reikėtų išdarinėti ypač atsargiai, kad smulkūs kauliukai nesugadintų patiekalo įspūdžio.

Kaip atsikratyti kaulų iš žuvies / nuotrauka depositphotos.com

Žuvis – daugelio išskirtinių patiekalų pagrindas, tačiau dažnai jos vengiame, nes susidoroti su jos smulkiais kaulais – vis dar klausimas. Tačiau yra daugybė būdų, kaip jų lengvai atsikratyti.

Mes pasakoja, kaip greitai pašalinti kaulus iš žuvies.

Patyrusios šeimininkės turi daugybę idėjų, kaip iš žuvies pašalinti kaulus. Dažniausiai tai daroma pincetu. Žinoma, šis metodas tinka raudonai žuviai, ypač lašišai ar šlakiui. Tokia gudrybė netiks, jei žuvys pasižymi smulkiais kaulais.

Kaip pašalinti kaulus iš žuvies be pinceto?

Pašalinti kaulus iš karpių, karosų, lydekų ir kitų panašių rūšių žuvų yra užduotis su žvaigždute. Tokias žuvis reikia smulkiau išfiliuoti, nes jose yra smulkių kaulų. Laikas išmokti, kaip iš žuvies pašalinti smulkius kaulus. Naudokite šį metodą:

  • nuplaukite žuvį ir padėkite ją pilvu žemyn ant švarios lentos;
  • aštriu peiliu išilgai vienos stuburo pusės nuo vieno žuvies galo iki kito padarykite pjūvį;
  • atsargiai braukite peiliu žemyn šonkauliais, atskirkite mėsą nuo kaulų;
  • šį procesą pakartokite kitoje stuburo pusėje;
  • nupjaukite stuburą abiejuose žuvies galuose, išimkite vidų;
  • kruopščiai nuplaukite žuvį iš vidaus ir iš išorės po tekančiu vandeniu.

Padės verdantis vanduo: kaip iš žuvies pašalinti kaulus kotletams gaminti

Visos šeimininkės žino, kaip verdančiu vandeniu nuo žuvies pašalinti odą, tačiau panašiu būdu galima pašalinti ir kaulus. Šis būdas ypač patiks žuvies kotletų ar mėsos kukulių žinovams.

Paruošti žuvį maltinukams lengviau, nei manote. Norėdami tai padaryti, išvalykite ją nuo vidaus, žiaunų ir pelekų, tada įdėkite į verdantį vandenį 1,5-2 minutėms. Oda ir kaulai bus lengvai pašalinami. Dabar žuvis paruošta malti.

Beje, atsikratyti odos padės visiškai priešingas būdas. Ar žinote, kaip pašalinti odą nuo šaldytos žuvies? Paprasta – įdėkite žuvį į šaldiklį 30 minučių ir tada be vargo pašalinkite odą.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla