Nuotrauka: iš viešų šaltinių
Išbandykite šį receptą ir pajusite, kaip jūsų namus užplūsta saldus cinamono aromatas ir šiluma.
Šis iš Austrijos kilęs kulinarijos meno kūrinys jau seniai užkariavo šeimininkių širdis visame pasaulyje, o dėl paprasto recepto kepti gali net ir pradedantieji.
Puslapyje „Tasty Stories” pasidalinta atnaujintu ir pritaikytu sluoksniuotos tešlos receptu, kuriam prireiks nedaug laiko, bet kuris džiugins maksimaliu skoniu. Klasikinis obuolių štrudelis tradiciškai gaminamas iš plonos tešlos, obuolių, cinamono, sultenių ir riešutų. Šiuolaikinius variantus galima supaprastinti, pavyzdžiui, naudoti paruoštą sluoksniuotą tešlą.
Receptas
Sudėtis
- Sluoksniuotos tešlos 500g
- Obuoliai (geriausia saldžiarūgščiai) 4-5 vnt.
- Malto cinamono 1 valgomasis šaukštas.
- Cukrus 2 valg. š.
- Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
- Džiovintos spanguolės (neprivaloma) 50g
- Skrudinti riešutai 50g
- Cukraus milteliai
Paruošimas
- Nulupkite obuolius nuo odelės ir šerdies, supjaustykite plonais griežinėliais. Suberkite cinamoną, cukrų ir vanilinį cukrų. Jei norite, įberkite mirkytų spanguolių ir smulkintų riešutų.
- Atšildykite tešlą, jei ji buvo užšaldyta. Tešlą plonai iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Ją galite perpjauti į dvi dalis, kad pagamintumėte du štrudelius.
- Paskirstykite įdarą po visą tešlą, bet palikite šiek tiek laisvo krašto. Atsargiai susukite į ritinėlį, atsargiai užspauskite kraštus, kad neišbėgtų sultys. Siūlė turi būti apačioje.
- Dėkite štrudelį ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu. Kepkite 170 °C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių, kol pyragas paruduos ir taps traškus.
- Leiskite štrudeliui šiek tiek atvėsti, pabarstykite cukraus pudra ir supjaustykite gabalėliais.
- Patiekite su šaukšteliu vanilinių ledų arba šaukšteliu grietinės – puikus desertas prie arbatos ar kavos.
Patarimai:
- Jei nemėgstate spanguolių, pakeiskite jas sultenėmis.
- Riešutai suteikia traškumo, bet galima apsieiti ir be jų.
- Vietoj cukraus pudros galite lengvai aptepti štrudelį abrikosų džemu, kad jis būtų blizgus.
- Likučius laikykite sandariame inde iki 3 dienų.
Išbandykite šį receptą ir pajusite, kaip saldus cinamono aromatas ir šilta atmosfera užpildys jūsų namus.
Svetainė nėra saugi! Visiems jūsų duomenims gresia pavojus: užpuolikai pasinaudos slaptažodžiais, naršyklės istorija, asmeninėmis nuotraukomis, banko kortelėmis ir kitais asmeniniais duomenimis.