Tik viena arbata: kaip pagerinti virškinimą be tablečių

Nuotrauka: iš viešų šaltinių

Gydytojai teigia, kad yra saugus, paprastas ir greitas būdas pagerinti virškinimą

Arbata ne tik padeda sušilti ar pralinksminti. Kai kurie gėrimai gali padėti pagerinti virškinimą. Medžiagoje skaitykite, ką daryti, kad gerai dirbtų skrandis, rašo TSN.ua.

Arbata virškinimui gerinti: rekomenduojama gerti

Gydytojų teigimu, yra saugus, paprastas ir greitas būdas pagerinti virškinimą. Norint sutvarkyti virškinimo sistemą, reikia gerti kiaulpienių arbatą. Nors šis gėrimas nėra labai populiarus, tačiau jis labai naudingas. Ji tikrai nustebins jus savo raminamosiomis savybėmis.

Teigiamą kiaulpienių arbatos poveikį žarnyno veiklai galima paaiškinti unikalia jos sudėtimi. Pirmiausia organizmas susitinka su junginiais, kurie gamina tulžį. Būtent šie yra puikūs virškinimą lengvinantys preparatai. Pasak mitybos specialistės Lisos Richards, kiaulpienių arbatoje yra seskviterpeninių laktonų. Jie priverčia žarnyną greičiau ir efektyviau gaminti virškinimo sultis. Jie, kaip ir tulžis, padeda skaidyti riebalus ir netgi gali veikti kaip lengvi vidurius laisvinantys vaistai.

Virškinimą gerinanti arbata gali būti galimybė vidurių užkietėjimo kamuojamiems žmonėms atsisakyti vaistų. Inulino skaidulos, kurios yra naudingųjų bakterijų maisto šaltinis, taip pat padeda normalizuoti virškinimo sistemos veiklą. Jos taip pat džiugins fenolinėmis rūgštimis, kurios yra žinomi priešuždegiminiai junginiai. Jei žarnyne yra uždegimas, tai neigiamai veikia visą virškinimo procesą ir lėtina medžiagų apykaitą, todėl didėja rizika priaugti viršsvorio.

Jei nemėgstate kiaulpienių arbatos, galite ją pakeisti šio augalo žalumynais. Pavyzdžiui, jo galima rasti kai kuriose salotose ar kituose patiekaluose.

Kaip pagerinti žarnyno veiklą: kiaulpienių arbatos ruošimas

Gydytojai rekomenduoja gerti kiaulpienių arbatą ne dažniau kaip tris kartus per dieną. Gėrimui paruošti reikės: Reikės: 1 (2,5 pasirinktinai) arbatinio šaukštelio džiovintų kiaulpienių lapų arba 0,5-2 arbatinių šaukštelių džiovintų šio augalo šaknų. Užpilti pasūdytu verdančiu vandeniu ir palaikyti 10-15 minučių. Prieš vartojimą nepamirškite perkošti.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla