Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Šią kvapnią sriubą su dideliu malonumu valgo net vaikai
Lengva ir aromatinga sriuba su vermišeliais – puikus pietų pasirinkimas visai šeimai. Šį antrąjį patiekalą mėgsta beveik visi. Be to, jį lengva paruošti iš nebrangių ingredientų. O receptą galima papildyti pagal savo skonį.
Siūlome virti klasikinę sriubą pridėjus slaptą ingredientą. Ji gaunasi tokia skani, kad net išrankūs vaikai prašys dar.
Vištienos sriuba su vermišeliais
Į sriubą galima dėti abi paukščio dalis su kaulais ir filė. Pirmuoju atveju patiekalas bus aromatingesnis, bet kaloringesnis.
Sudedamosios dalys: – mėsa, mėsa, paukštiena, mėsa, paukštiena, paukštiena, paukštiena, paukštiena, paukštiena:
- vištiena – 400 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- bulvės – 3 vnt;
- vermišeliai – 50 g;
- kiaušinis – 1 vnt;
- saulėgrąžų aliejaus – 1 litras;
- lauro lapas – 1 vnt;
- druskos, pipirų, prieskonių;
- žolelių pagal skonį.
Paruošimas:
- Mėsą supjaustykite porcijomis ir sudėkite į puodą su vandeniu ir lauro lapu. Užvirkite ir po 5-10 min. virimo nugriebkite putas. Nulupkite ir kubeliais supjaustykite bulves, sudėkite jas į puodą ir viską kartu virkite dar 15 minučių.
- Svogūnus ir morkas supjaustykite mažais kubeliais. Kepkite įkaitintame aliejuje, kol suminkštės (5-7 min.). Sudėkite ir kepkite dar 5 minutes.
- Slaptasis šio recepto ingredientas yra kiaušinis. Išplakite jį iki vientisos masės. Kai bulvės jau bus paruoštos, į keptuvę plona srovele supilkite kiaušinius, nuolat maišydami vandenį. Gausite šviesų kiaušinių „voratinklį”.
- Paruoštą vištienos sriubą su vermišeliu pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais, įberkite smulkintų žolelių.