Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Patiekite su daržovėmis arba bet kokiu garnyru
Vienas iš neįprastų būdų, kaip namuose paruošti kiaulienos šonkauliukus, kepti juos stiklainyje orkaitėje. Mėsa kepama savo sultyse, nepridedant vandens ar riebalų, ir gaunasi aromatinga bei labai sultinga.
Jums reikės 1,5 l talpos stiklainio, folijos, kiaulienos šonkauliukų, svogūnų, morkų, prieskonių ir orkaitės.
Receptas
Sudėtis:
- kiaulienos šonkauliukai 1,5 kg
- svogūnas 1 vnt.
- morkos 1 vnt.
- maltos saldžiosios paprikos 1 šaukštelis.
- maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- druskos
Paruošimas:
- Šonkauliukus nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite porcijomis.
- Nulupkite svogūnus ir morkas. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, o morkas – apskritimais.
- Šonkauliukus, svogūnus, morkas sudėkite į dubenį, įberkite paprikos, maltų juodųjų pipirų, druskos, išmaišykite ir palikite 10-15 min.
- Į stiklainį nesandariai sudėti mėsą su daržovėmis, uždengti iš folijos padarytu dangčiu ir pasiųsti į šaltą orkaitę, tada įjungti orkaitę ir kepti 180 laipsnių temperatūroje 1 val. 20 min.
- Išjunkite orkaitę ir 20 minučių neatidarykite, kad stiklainis nesprogtų.
Patarimai:
- Nestatykite stiklainio ant drėgno ar šalto paviršiaus.
- Patiekite su daržovėmis arba bet kokiu garnyru.