Kaip išvirti skanius ryžius: trapaus patiekalo virimo paslaptys

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Jei jus domina klausimas, kaip virti ryžius, kad jie subyrėtų, svarbu suvokti: pirmiausia kruopos turi būti tinkamai išvirtos.

Papasakosime, kaip virti ryžius, kad jie būtų trapūs, skanūs ir sveiki. Kaip virti ilgagrūdžius, apvaliuosius, ruduosius ir laukinius ryžius. Kaip virti ryžius daugiafunkcinėje viryklėje, kaip virti ryžius suši.

Visko pagrindas: ryžių paruošimas

Jei jus domina klausimas, kaip išvirti ryžius, kad jie subyrėtų, svarbu suprasti: pirmiausia reikia tinkamai išvirti kruopas. Ir čia jums padės šie nurodymai:

Ryžius nuplaukite po tekančiu vandeniu 5-7 kartus. Taip sumažinsite krakmolo kiekį, kuris yra papildomo gatavo patiekalo lipnumo priežastis. Norėdami supaprastinti ryžių skalavimo procesą, naudokite sietelį.

Norėdami išvirti ryžius dvigubai greičiau, prieš verdant juos galima pamirkyti švariame vandenyje ir palikti 40-60 minučių. Tokiu atveju verdant reikės pilti mažiau skysčio, kad išvirę ryžiai netaptų per daug klampūs.

Jei ruošiate rizotą arba ruošiate ryžius suši, kruopų nereikėtų per ilgai skalauti. Pakanka vieno ar dviejų kartų.

Ryžių virimo įrankiai

Ryžiams virti reikia pasirinkti tinkamus indus. Svarbiausia, kad būtų dangtelis. Juk ryžius rekomenduojama virti visiškai uždarame inde.

Kad temperatūra viduje pasiskirstytų tolygiai, paimkite puodą, didelę keptuvę arba ryžiams skirtą keptuvę storu dugnu. Jei kruopas reikia virti plovui, reikėtų rinktis katilą.

Puikus variantas kruopų ryžiams gaminti yra daugiafunkcinė slėginė viryklė arba garintuvas. Šie modernūs prietaisai pakeitė supratimą, kaip virti ryžius, išsaugant visas vertingas jų savybes.

Kaip virti ryžius daugiafunkcinėje greitpuodyje?

Pirmiausia reikia pasirinkti tinkamus ryžius. Šiuo atveju geriausiai tinka garuose virti arba ilgagrūdžiai ryžiai.

Pirmiausia juos reikia nuplauti. Taip daugiafunkcinėje keptuvėje tikrai gausite trupinius ryžius.

Kitas svarbus dalykas yra ryžių ir vandens santykis. Dviem puodeliams ryžių reikės 4 puodelių skysčio. Nepamirškite iš karto įberti druskos, mėgstamų prieskonių ir nedidelį gabalėlį sviesto.

Norėdami virti ryžius daugiafunkcinėje viryklėje, rekomenduojame naudoti „Pilaf” režimą.

Kaip virti ryžius: vandens ir grūdų proporcijos

Ne kiekviena šeimininkė žino, kaip tinkamai išvirti ryžius, kad patiekalas būtų trapus ir skanus. Tradiciškai ryžių proporcijos yra tokios: 2 puodeliai vandens 1 puodeliui grūdų. Tačiau ne viskas taip vienareikšmiška, nes reikia atkreipti dėmesį į ryžių rūšį. Kiekvienai ryžių rūšiai ryžių ir vandens proporcijos turėtų būti tokios:

  • virti garuose – 1 puodelis ryžių 2 skysčiams;
  • ilgagrūdžiai – 1 puodeliui ryžių reikia 1,5-2 puodelių vandens 1 puodeliui kruopų;
  • laukiniai – 1 puodeliui ryžių reikia 3 puodelių skysčio;
  • rudieji ryžiai – 1 puodeliui ryžių reikia nuo 2,5 iki 3 puodelių vandens;
  • apvalūs – ryžių ir vandens proporcijos tokios pačios kaip ir rudiesiems ryžiams;
  • Basmati ryžiai – vienam puodeliui ryžių ir 1,5 puodelio vandens;
  • jazminų ryžiai – 1 puodeliui ryžių reikia 1,5-1,7 skysčio.

Dažnai šeimininkės domisi, kaip verdama skysta ryžių košė ant pieno. Tam reikia padidinti vandens kiekį iki 6 puodelių. O norint paruošti ryžius suši, kurie turi būti gana klampūs, vienai daliai grūdų reikia imti ne mažiau kaip 4 puodelius vandens.

Kiek laiko virti ryžius, priklausomai nuo jų veislės

Klausimas, kiek virti ryžius, kad jie būtų trapūs ir skanūs, domina kiekvieną. Čia pagrindinį vaidmenį atlieka ryžių rūšys:

  1. ilguosius arba baltuosius apvaliuosius ryžius reikėtų virti apie 20 minučių;
  2. rudieji arba rudieji ryžiai verdami 30-40 minučių;
  3. laukiniai ryžiai turėtų būti verdami ne trumpiau kaip 60 minučių;
  4. o garuose virtus ryžius galima virti 20-30 minučių.

Ne mažiau svarbus veiksnys, turintis įtakos ryžių virimo trukmei, yra pasirinktas indas. Jei naudosite puodą, paprasti baltieji ryžiai jame bus verdami apie 20 minučių, tačiau keptuvėje jie bus paruošti per 15 minučių. Jei ryžius ruošite daugiafunkcinėje keptuvėje, gaminimas truks mažiausiai pusvalandį.

Kaip paruošti ryžius suši

Pirmiausia reikia pasirinkti veislę. Suši ryžiai turi būti lipnūs, bet ne tik pervirta ryžių košė. Geriausios rūšys yra tos, kuriose yra daug krakmolo, pavyzdžiui, apvalių grūdų ryžiai. Kaip juos virti? Pirmiausia nepamirškite nuplauti grūdų. Tai darykite tik šaltame vandenyje, nes karštas vanduo gali sugadinti ryžius, išplaudamas iš jų visą mums reikalingą krakmolą.

Kaip paruošti ryžius suši – padės šie nurodymai:

  • Prieš verdant ryžius suši, juos taip pat reikėtų šiek tiek pamirkyti. Dėl to grūdai taps dar minkštesni.
  • Užpilkite juos vandeniu santykiu 1:1 ir palikite 15 minučių.
  • Suši ryžius virkite tame pačiame vandenyje, kuriame juos mirkėte.
  • Paimkite puodą storu dugnu ir nepamirškite mažos ugnies – tada ryžiai nesudegs.
  • Gamindami maistą nepakelkite dangčio, kitaip ryžių grupė per daug išvirs.
  • Kiek laiko verdate ryžius suši? Paprastai tai trunka ne ilgiau kaip 20 minučių.
  • Tada reikia išjungti kaitrą ir ryžius palikti po dangčiu dar 10 minučių.

Jei šį japonišką patiekalą bandote gaminti pirmą kartą ir nežinote, kaip virti ryžius suši, verta prisiminti, kad labai svarbus yra jų atvėsinimo procesas. Jį reikėtų atlikti mediniame arba stikliniame dubenyje.

Taip pat būtina ne tik žinoti, kaip virti ryžius suši, bet ir paruošti specialų padažą iš ryžių acto, cukraus ir druskos, kuris padės atvėsusiems grūdams gerai išlaikyti formą ir nesubyrėti.

Kaip virti ryžius kaip garnyrą: du būdai

Ryžius galima virti įvairiais būdais.

Tradicinis

Šis būdas puikiai tinka ilgagrūdžiams ar apvaliems ryžiams arba jei ketinate juos naudoti kaip garnyrą. Norint pagaminti tris porcijas šeimai, reikės:

  1. 1 puodelio ryžių;
  2. 1,5 puodelio vandens;
  3. druskos ir sviesto.

Veiksmai čia atliekami taip:

  • Pirmiausia į indą supilamas vanduo ir užvirinamas.
  • Ryžius būtinai nuplaukite po tekančiu vandeniu, kol jie taps skaidrūs.
  • Kai vanduo užvirs, jį reikia pasūdyti ir į puodą sudėti ryžius.
  • Tada sumažinkite ugnį, puodą uždenkite dangčiu ir palaukite, kol skystis visiškai išgaruos (apie 20 minučių).
  • Po to išjunkite kaitlentę ir palikite išvirtus ryžius po dangčiu 10 minučių.
  • Nepamirškite jų pagardinti sviestu.
  • Kad ryžiai gautųsi trapūs, nerekomenduojama virimo metu atidaryti dangčio ir maišyti kruopų.

Kaip virti garuose virtus ryžius? Praėjus 20 minučių, kai vanduo išvirs, galite nuimti dangtį ir iš karto dėti košę į lėkštes.

Šis būdas tinka ir rudiesiems ryžiams. Tačiau virimo laikas bus ilgesnis – iki 35 minučių.

Kepimas aliejuje

Šį metodą galima naudoti su bet kokios rūšies ryžiais, tačiau jazminų ir basmati ryžiai yra skanesni. Dėl paties sviesto patiekalas tampa labai trapus. Reikia imti puodelį ryžių, 1,5 puodelio vandens, sviesto arba alyvuogių aliejaus. Procesas, kaip išvirti skanius ryžius iš anksto juos apkepinant, atrodo taip:

  1. Ryžiai kruopščiai nuplaunami;
  2. virdulyje arba puode užvirinamas vanduo;
  3. storadugnėje keptuvėje įkaitinkite aliejų arba sviestą, suberkite nuplautus ryžius (juos galima iš karto pasūdyti);
  4. kruopos kepamos 2 minutes – nepamirškite ryžius nuolat maišyti;
  5. įpilamas verdantis vanduo, keptuvė su ryžiais uždengiama dangčiu;
  6. kiek laiko reikia virti keptus ryžius, priklauso nuo jų rūšies, bet ne trumpiau kaip 20 minučių (įsitikinkite, kad vanduo visiškai įsigeria į ryžius);
  7. Leiskite ryžiams prisitraukti apie 10 minučių.

Kaip paruošti traškius ryžius: naudingi patarimai apie visų rūšių ryžius

Nesvarbu, kokios rūšies ryžius naudosite, yra tam tikrų patarimų, kurie padės pagaminti skanų patiekalą:

  • Populiariausiais laikomi ilgagrūdžiai ryžiai, iš kurių galima gaminti trapią košę;
  • Jei norite išvirti gausų garnyrą, prieskonių (dažniausiai šafrano, gvazdikėlių, kardamono, kario, cinamono) reikėtų dėti ryžių virimo etape arba jam pasibaigus;
  • Verdant ryžius nerekomenduojama jų maišyti; juos reikia virti tik ant silpnos ugnies, kitaip skystis greitai išbėgs ir grūdai liks neišvirę;
  • jei į indą, kuriame verdami ryžiai, įpilsite šaukštą saulėgrąžų aliejaus, galėsite paruošti skanių ryžių salotoms.

Svetainė nėra saugi! Visiems jūsų duomenims gresia pavojus: užpuolikai pasinaudos slaptažodžiais, naršyklės istorija, asmeninėmis nuotraukomis, banko kortelėmis ir kitais asmeniniais duomenimis.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla