Ką galite įdėti į sriubą, kad ji būtų skanesnė: šie ingredientai dedami virimo pabaigoje.

Nuotrauka: iš viešų šaltinių

Susmulkintų žolelių reikėtų dėti prieš pat patiekiant

Daugelyje ukrainiečių šeimų karštos sriubos lėkštė išlieka mėgstamiausiu kasdieniniu patiekalu. Tačiau, deja, dėl kai kurių dažnų gaminimo klaidų rezultatas dažnai nuvilia – vietoj sodraus skonio patiekalas būna blankus arba negražus.

Kad sriuba būtų kuo skanesnė ir aromatingesnė, reikia nepamiršti, kokie ingredientai į patiekalą dedami tik jo gaminimo pabaigoje.

Ingredientai, kuriuos reikia įdėti į sriubą pačioje pabaigoje

Jūros gėrybės

Krevetės, kalmarai, midijos ir kiti jūros delikatesai nepakenčia ilgo terminio apdorojimo – dėl to jie tampa kieti ir praranda švelnią tekstūrą. Kad jos išliktų sultingos ir aromatingos, sudėkite jas likus kelioms minutėms iki virimo.

Rūgštūs pieno produktai (grietinė, jogurtas)

Dėl sąlyčio su karštu sultiniu grietinė ar natūralus jogurtas gali suirti ir susidaryti gumuliukų. Kad to išvengtumėte, šiuos ingredientus dėkite tik prieš patiekdami arba tiesiai į lėkštėse esančias porcijas.

Kietasis sūris

Jei sūrį įdėsite gaminimo pradžioje, jis išsilydys, praras formą ir riebalai atsiskirs nuo sultinio. Geriau jį į karštą sriubą dėti jau baigus virti, kad jis tolygiai išsilydytų ir praturtintų patiekalą skoniu.

Kiaušiniai

Iš anksto įmaišyti kiaušiniai gali sukietėti ir prarasti minkštumą. Kad taip nenutiktų, į patiekalą juos įdėkite į gaminimo pabaigą, kad jie būtų minkšti ir derėtų su kitais ingredientais.

Actas ir aštrūs padažai

Šiuos ingredientus reikia naudoti labai atsargiai, dėti tik nedideliais kiekiais ir pačioje gaminimo pabaigoje, kad nesutrikdytumėte patiekalo skonio harmonijos.

Citrusiniai vaisiai (sultys ir žievelės)

Citrusiniai vaisiai suteikia sriubai gaivumo, tačiau jie praranda savo veiksmingumą, jei anksti patenka į karštą sultinį. Todėl juos dėkite tik tada, kai sriuba bus nukelta nuo ugnies, kad išsaugotumėte maksimalų skonį.

Šviežios žolelės

Susmulkintų žolelių reikėtų dėti prieš pat patiekiant. Gaminant maistą jos praranda skonį, aromatą ir ryškią spalvą, todėl geriau jas dėti pabaigoje, kad išliktų šviežios.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla