Nuotrauka: iš viešų šaltinių
Tai užtruks šiek tiek laiko, o rezultatas jus maloniai nustebins
Jei nežinote, kuo pradžiuginti šeimą vakarienei, paruoškite neįprastą, bet labai skanų patiekalą – tingus vištiena įdarytus kopūstus. Prireiks šiek tiek laiko, o rezultatas maloniai nustebins. Kulinarijos tinklaraštininkė Natalija Žuk pasidalijo savo išbandytu receptu.
Tinginių vištiena įdaryti kopūstai
Sudėtis:
- Vištienos šlaunelės – 6 vnt;
- ryžiai – 120 g;
- nedideli kopūstai;
- druskos, juodųjų pipirų, paprikos;
- šiltas vanduo – 400 ml;
- pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas. l;
- sviesto – 30 g.
Padažui:
- natūralus jogurtas – 150 g;
- druskos – 1 šaukštelis;
- vištienos prieskonių – 1 šaukštelis;
- garstyčios – 1 šaukštelis.
Paruošimas:
- Nuplaukite vištienos šlauneles, kiekvieną supjaustykite, kaip parodyta vaizdo įraše.
- Padažui sumaišykite visus ingredientus, supilkite juos į mėsą, gerai išmaišykite ir palikite 20 minučių.
- Į kepimo formą sudėkite ryžius, geriausia basmati ryžius. Juos pasūdykite, pagal skonį ir norą pagardinkite prieskoniais, užpilkite saulėgrąžų aliejumi.
- Supjaustykite kopūstus ir sudėkite ant ryžių, pasūdykite, pagardinkite pipirais, pabarstykite paprikomis.
- Į šiltą vandenį įpilkite šaukštą pomidorų pastos, išmaišykite ir užpilkite ant kopūstų.
- Ant kopūstų sudėkite marinuotas vištienos šlauneles. Ant mėsos uždėkite porą sviesto gabalėlių, medinių iešmelių arba suši lazdelių ir uždenkite vandenyje pamirkytu pergamentu.
- Siųskite formą su turiniu į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę 50-60 minučių.