Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Suktinukams tinka bet kokios žuvies filė
Pradžiuginkite artimuosius tokiu paprastu ir originaliu patiekalu, o norėdami jį greitai paruošti, naudokite jau paruoštą žuvies filė.
Suktinukams tinka bet kokios žuvies filė. Tam ant filė uždėkite sūrio ir krapų įdaro, suvyniokite ją, apvoliokite miltuose ir kiaušiniuose ir iškepkite augaliniame aliejuje.
Receptas
Sudėtis:
- Menkės filė – 8 skerdenos;
- kietasis sūris – 150 gr;
- šviežių krapų – 6 šakelės;
- maltų juodųjų pipirų;
- druska.
Duonai paskaninti:
- miltų – 5 valg;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- druskos;
- augalinis aliejus.
Paruošimas:
- Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
- Nuplaukite krapus ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
- Sudėkite kietąjį sūrį ir krapus ir sumaišykite.
- Žuvies filė lengvai pamuškite plaktuvu. Iš abiejų pusių pagardinkite druska ir pipirais.
- Ant kiekvienos filė dėkite vienodą sluoksnį faršo ir suvyniokite platesne puse.
- Į vieną dubenį supilkite miltus, o kitame dubenyje šakute įmuškite kiaušinius ir druską.
- Suktinukus gerai apvoliokite miltuose iš visų pusių, įskaitant šonus, tada kiaušiniuose.
- Kepkite įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi ant vidutinės ugnies iš visų pusių, kol apskrus.
Būtinai kepkite suktinukus uodegėle žemyn, kad jie neišsiskleistų.