Tingi lazanija iš pitos su malta mėsa orkaitėje: paprastas receptas

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Sultinga malta mėsa ir švelnus sūris puikiai papildys pitos duoną.

Jei negalite sau leisti įsigyti klasikinių lazanijos lakštų, juos galima pakeisti plona pitos duona.

Sultinga malta mėsa ir švelnus sūris puikiai dera su pita. Patiekalas skanus, nebrangus ir nereikalaujantis jokių rūpesčių.

Receptas

Sudėtis:

  • plona pita 300 g
  • malta vištiena 500 g
  • kietasis sūris 150 g
  • grietinė 100 ml
  • pomidorų pasta 2 šaukštai.
  • vandens 150 ml
  • svogūnai 1 vnt.
  • česnakas 3 skiltelės
  • maltų juodųjų pipirų
  • augalinis aliejus
  • druska

Paruošimas:

  1. Nulupkite svogūną, česnaką ir smulkiai supjaustykite.
  2. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
  3. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir pakepinkite svogūną, česnaką, kol suminkštės, sudėkite maltą mėsą ir maišydami kepkite 10-15 minučių, mentele sutrupindami maltos mėsos gabalėlius.
  4. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, sudėkite pomidorų pastą, supilkite vandenį, išmaišykite ir troškinkite 2-3 min.
  5. Supjaustykite lavašo lakštus į kelias dalis pagal kepimo formos dydį.
  6. Ištepkite formą augaliniu aliejumi, išdėliokite pirmąjį lavašo lakštą, ištepkite grietine, tada paskleiskite faršą iš maltos mėsos. Taip pakaitomis dėliokite pitos, grietinės ir įdaro sluoksnius, kol baigsis visi maltinukai.
  7. Paskutinį faršo sluoksnį uždenkite pita, aptepkite grietine ir pabarstykite sūriu.
  8. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių, kol apskrus.
  9. Šiek tiek atvėsinkite lazaniją ir supjaustykite gabalėliais.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Vaikų vasaros stovykla