Šį paprastą metodą namų šeimininkės naudoja jau dešimtmečius.
Kaip iš paprastos keptuvės pasigaminti nelimpančią keptuvę / nuotr. depositphotos.com
Dažnai naudojant mėgstamą keptuvę ilgainiui patiekalai pradės degti. Net ir keptuvės su nelimpančia danga ilgai naudojant praranda savo funkciją. Tačiau patyrusios šeimininkės žino keletą išbandytų gudrybių, kaip tai padaryti.
Anksčiau pasakojome, kaip dažnai reikėtų keisti nepridegančią keptuvę, o šiandien atskleisime greitą gudrybę, kaip paprastą keptuvę paversti nepridegančia.
Nepridegančių keptuvių parduotuvių lentynose yra gana platus asortimentas. Tačiau jų kaina ne visiems prieinama, o priežiūros nisai taip pat dažnai tampa problema. Todėl kiekvienuose namuose yra įprastų keptuvių, kurios po daugelio metų aktyvaus naudojimo gali pabloginti maisto gaminimo kokybę. Neskubėkite jų atsikratyti, nes nelimpančią dangą galima pasigaminti savo rankomis.
Kaip sukurti nelimpančią keptuvės dangą – išbandytas ir patikimas „pasidaryk pats” triukas
Net mūsų močiutės žinojo, kaip atkurti nelimpančią keptuvės dangą. Tereikia puodelio druskos ir kelių lašų aliejaus.
Įkaitinkite keptuvę ir įberkite į ją puodelį valgomosios druskos. Kepkite druską ant mažos ugnies 15-20 minučių, retkarčiais pamaišydami mentele. Tada atsikratykite druskos, nuplaukite keptuvę minkštu skudurėliu be ploviklio ir išdžiovinkite ją ant ugnies.
Po to keptuvę patepkite keliais lašais aliejaus, kaitinkite 3 minutes ir pakartokite procedūrą. Po to nuvalykite keptuvę sausu skudurėliu ir mėgaukitės jos naudojimu.