Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Gausios salotos su baklažanais ir kitomis daržovėmis ne gėda patiekti net per atostogas.
Šiltos salotos su baklažanais įkūnija visus daržovių skonius. Šiame recepte yra daržovių, kurios puikiai papildo viena kitą ir turi daug vitaminų.
Pabandykite pasigaminti salotų su baklažanais ir pomidorais – jos tikrai taps jūsų mėgstamiausiomis.
Salotos su baklažanais, pomidorais ir feta
Sudėtis:
- baklažanai – 2 vidutiniai arba 3 maži;
- paprikos – 2 vnt;
- pomidorai – 200 g;
- raudonasis svogūnas – 1 vnt;
- fetos sūris – 120 g;
- saulėgrąžų aliejaus – 4 šaukštai (2 šaukštai kepimui ir 2 padažui);
- česnakas – 2 skiltelės
- citrinos sultys – 1 valgomasis šaukštas;
- prieskonių hopli-suneli pagal skonį;
- druskos, pipirų pagal skonį.
Paruošimas:
- Nuplaukite visas daržoves ir nusausinkite jas ant durtuvo. Baklažanus supjaustykite kubeliais, saldžiąsias paprikas – griežinėliais, o česnakus išspauskite. Svogūnus perpjaukite per pusę ir atskirai supjaustykite pusžiedžiais.
- Sumaišykite baklažanus, paprikas, česnakus ir pusę svogūnų. Daržoves kepkite orkaitėje (25 min. 120° temperatūroje) arba 10 min. kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Taip pat galite jas kepti ant grotelių. Patikrinkite, ar svogūnai yra mėsingi – jie nebeturėtų būti traškūs.
- Paruoštas daržoves sudėkite į salotinę. Sudėkite kubeliais supjaustytus pomidorus, fetą ir šviežią svogūną. Peiliu susmulkinkite baziliką (arba kitas žoleles) ir pabarstykite baklažanų ir paprikų salotas.
- Padažui sumaišykite aliejų, citrinos sultis, druską ir pipirus pagal skonį. Jei norite, galite įpilti sojų padažo.
- Paruoštas salotas su baklažanais ir feta rekomenduojama patiekti šiltas, nors net ir atvėsintos jos išlieka skanios.